Recensie: De Buitenman – Simone van Tongeren

Van auteur Simone van Tongeren mocht ik haar thriller De Buitenman lezen. In mijn recensie vertel ik je er graag meer over. Lees je mee?

Het verhaal van De Buitenman

Privédetective Laurien is opgelucht als amateur speurneus Frank zich meldt met nieuwe informatie over een cold case, waardoor het onderzoek in een stroomversnelling komt. De hernieuwde aandacht blijkt echter al gauw tot een andere wending te leiden dan Frank en Laurien voor ogen hadden.

Wanneer Laurien Frank uit het oog verliest, raken ze steeds meer in een kat-en-muis-spel verstrikt. Ze probeert de zaak over een andere boeg te gooien, maar haar broer is haar ongevraagd voor. Ondertussen wordt Frank door de hoofdverdachte steeds meer in het onderzoek meegenomen. Hij ontvangt nieuwe, maar ook tegenstrijdige informatie.

In een wereld waarin relaties snel veranderen en de zaak zich ontpopt van een cold case naar een levensgevaarlijk spel met de hoogste inzet, moeten Frank en Laurien ieder voor zich ontdekken waar ze voor staan en wie ze kunnen vertrouwen.

Mijn mening

‘De Buitenman’ van Simone van Tongeren heeft een interessant begin. Het is alsof je als lezer in het hoofd van een hoofdpersoon zit. Het neemt je direct mee in het verhaal.

De voorkant vind ik erg tof. Het is misschien een typische cover van een thriller, maar ik vind hem aantrekkelijk. De titel is goed gevonden.

Je leest vanuit twee perspectieven en daardoor beschik je over veel informatie. Het is hierdoor een hele vlotte thriller. Het duurde wel even voor ik dit doorhad. De personages lijken een beetje om elkaar heen te draaien. Laurien is een interessant personage. Wel komt ze een beetje kil over. Frank wordt een beetje dom neergezet en dat irriteerde me soms.

Soms komen gebeurtenissen een beetje uit de lucht vallen en hierdoor raakte ik even de draad kwijt. Het plot zit goed in elkaar. Ik vond het origineel. De spanning wordt op een goede manier opgebouwd. Het einde is wel een tikkeltje apart en nogal onverwacht.

Het is een thriller, maar er zitten ook een aantal sexy elementen in. Het is een thriller met een sexy randje.

De Buitenman is een spannende thriller met een sexy randje.

Liefs,

Veronique

Bedankt Simone van Tongeren voor het boek!

Je kunt dit boek o.a. bij de lokale boekhandel of Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van De Buitenman

Auteur: Simone van Tongeren
ISBN paperback: 9789464373769

 Op de hoogte blijven?

Abonneer je hieronder op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge