Recensie: De Bunker – Hannah de Vries

De Bunker
Afbeelding van Uitgeverij Jalapeño Books.

Van Uitgeverij Jalapeño Books kreeg ik het boek De Bunker van Hannah de Vries. Een debuut waar ik heel nieuwsgierig naar was. In mijn recensie vertel ik je meer over dit boek. Lees je mee?

Het verhaal van De Bunker

Dit staat op de achterkant van ‘De Bunker’:

“Vandaag is de dag dat de politiek zoals wij die kennen voor altijd zal veranderen. De komende honderdvijftig dagen zullen we elke dag informatie openbaren over een lid van de Tweede Kamer. Vandaag om drie uur is de eerste politicus aan de beurt. Niemand wordt gespaard. Niemand is nog zeker van zijn baan. Niemand kan zich voor ons verschuilen. Wij zijn De Bunker en vandaag openen we de aanval.’
Journaliste Hannah de Vries ziet van dichtbij hoe de geheimzinnige organisatie De Bunker met de week populairder wordt. Grote onthullingen kosten Tweede Kamerleden de kop, wat de steun voor de mysterieuze groep alleen maar doet groeien. Terwijl steeds meer mensen zich aansluiten bij De Bunker, ziet Hannah ook de keerzijde. Langzaam maar zeker begint ze te twijfelen aan de intenties van De Bunker. Wanneer de populairste politicus van het land een dag voor de verkiezingen vermoord wordt, is het aan Hannah om de waarheid te achterhalen.

Mijn mening

‘De Bunker’ is een echte politieke thriller. Het zit vol met politieke intriges. Daarnaast is er een illustere spanning. De gebeurtenissen zijn een tikkeltje bizar, maar het zou wel kunnen gebeuren. Dat maakt het akelig.

Het begin van het verhaal is bijzonder. Je wordt als lezer direct aangesproken. Hierdoor wil je door lezen.

Je moet wel houden van de politieke spelletjes. Er zijn namelijk nogal wat politieke partijen en namen die de revue passeren. Hierdoor is het soms een beetje onoverzichtelijk.

De achterkant is heel bijzonder. Hannah de Vries is zowel de schrijfster van het boek als het hoofdpersonage in het boek. Je leest als het ware haar werk. Het is trouwens een pseudoniem. Je leert Hannah wel kennen, maar ze blijft een beetje oppervlakkig.

Het plot zit gelikt in elkaar en had ik niet zien aan komen. De cover maakt je nieuwsgierig en ziet er goed uit.

De Bunker heeft een gelikt plot en is een thriller vol intriges en spanning.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij Jalapeño Books voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge