Recensie: De Centurion #I – Owan Drake

De CenturionVan schrijver Owan Drake kreeg ik zijn boek De Centurion #1. Het is een kort verhaal van 37 pagina’s. Begin dit jaar las ik het boek ‘De Val van Hymir‘ van deze schrijver en zijn bijzondere schrijfstijl viel toen al op. In ‘De Centurion’ is dat niet anders. In deze recensie vertel ik je meer over zijn stijl. Lees je mee?

Het verhaal

‘De Centurion’ gaat over de Centurion. Dit is een onderdeel van de Koninklijke Garde van het universum van De Zaden Der Hoop. Dit universum leerde je al kennen in de andere boeken van Owan Drake (zoals in ‘De Val van Hymir’). De Centurion bestaat uit drie hoofdleden en ze zijn gespecialiseerd in het doden van de Nachtzaden. Alledrie zijn het bekwame en kundige magiërs. In dit eerste deel maken we kennis met Bruwick Anvilgard. Hij komt in een benarde positie te zitten. Komt hij hieruit of sleurt hij De Centurion mee de afgrond in?

Mijn mening

Owan Drake schreef ‘De Centurion’ ter nagedachtenis van een goede vriend die zichzelf van het leven heeft beroofd. Het is mooie ode aan een vriend. De opbrengst van dit boek gaat geheel naar Stichting 113, de zelfmoordpreventielijn.

Over de schrijfstijl van Owan Drake kun je kort zijn: je vindt het te gek of je vindt het niks. Het is grof en soms gaat het te ver. Aan sommige scheldwoorden heb ik me geërgerd. Ik heb bewondering voor het lef van Owan Drake en de keuze voor deze schrijfstijl.

Soms raak je de draad van het verhaal kwijt en het duurt even voor je het verhaal weer oppikt. Toch ben je benieuwd hoe het verhaal verder gaat. Owan Drake heeft een enorme fantasie en dit komt in dit verhaal goed tot uitdrukking.

De Centurion #1 is een mooie ode aan een vriend en bevat een mooie boodschap.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Owan Drake voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Dit boek kopen?
Boeken algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge