Recensie: De Cock en de ongehoorde moord – Peter Römer

In mijn artikel over de maand januari benoemde ik al de nieuwste Baantjer. Nummer 92, De Cock en de ongehoorde moord, is wat moderner dan de andere Baantjerboeken. In mijn recensie vertel ik je of ik dit kan waarderen. Lees je mee?

Het verhaal van De Cock en de ongehoorde moord

Baantjer 92. Wanneer rechercheur De Cock wordt gevraagd mee te werken aan een podcast over een cold case, doet hij dat graag. Dat hij er indertijd niet in slaagde de spraakmakende moord op een jonge vrouw op te lossen, is iets dat nog altijd aan hem knaagt. Het enthousiasme waarmee de bevlogen podcastmaker Julius de Vree aan de slag gaat, wordt bruut verstoord als hij vermoord wordt aangetroffen op het terrein van de Westergasfabriek.

Kwam hij te dicht in de buurt van de moordenaar?

De Cock raakt ervan overtuigd dat het onderzoek naar de dood van Sam ook naar de oplossing van de moord op de jonge vrouw zal leiden. Hij voert een verbeten strijd met de moordenaar, die hem steeds een stap voor lijkt te zijn…

Mijn mening

Na 91 boeken in de serie is het nummer 92 gelukt om me te verrassen! Het begin is namelijk heel anders. De afwisseling om op deze manier te beginnen maakt het verfrissend.

De podcast vond ik een mooie toevoeging. De Cock snapt eigenlijk de hele hype niet en het is soms bijna schattig om hem te horen praten over dit ‘nieuwe’ fenomeen. Mijn zwak voor de oude rechercheur is weer versterkt. Hij doet alles op zijn eigen manier en dat werkt. Hij is een mooie tegenhanger in een wrede wereld.

Tijdens het lezen trek je snel conclusies en je hebt wel een idee hoe het zal lopen. Toch was ik verrast. Het is een briljante combinatie van heden en verleden. Het is een typische Baantjer maar met een moderner tintje. Het authentieke en typische Baantjergevoel is nog steeds aanwezig.

Het tempo in ‘De Cock en de ongehoorde moord’ ligt een stuk hoger. Er gebeurt veel en het verhaal valt nergens stil. De plottwist aan het eind vond ik heel mooi gedaan. Het ligt zo voor de hand, maar ik had het, weer, niet door.

Nummer 92 is misschien de zoveelste in de rij, maar ik vond hem verrassend. Het is verfrissend! Ik heb enorm genoten van dit deel. Misschien is dit trouwens een nieuwe favoriet uit de serie…

De Cock en de ongehoorde moord is verrassend! Het is moderner, maar het authentieke en typische Baantjergevoel blijft!

Benieuwd naar dit boek? Koop dan het boek via Bol.comBookspot of Bruna of steun de lokale boekhandel!

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op Veronique’s Boekenhoekje? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Liefs,

Veronique

Bedankt Uitgeverij De Fontein voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van De Cock en de ongehoorde moord

Auteur: Peter Römer
ISBN e-book: 9789026158995
ISBN paperback: 9789026158988

Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

One Reply to “Recensie: De Cock en de ongehoorde moord – Peter Römer”

  1. Hallo, ik heb het net gelezen en was benieuwd naar recensies. Ik heb er heel veel gelezen en dan vallen natuurlijk de herhaalde kenmerken op, vooral in de oorspronkelijke boeken van Baantjer zelf. Inderdaad was dit een verrassend exemplaar met de juiste vaart geschreven.
    Een opmerking: je schrijft: ‘het onderzoek naar de dood van Sam’ – je zult hier denk ik Julius bedoelen.
    Met hartelijke groet,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge