Recensie: De Cock en een dodelijk spel – Peter Römer

Ik kijk altijd uit naar de nieuwe Baantjer en het staat nog net niet groot in mijn agenda. 2 augustus kwam de nieuwe Baantjer uit. De Cock en een dodelijk spel is deel 91. Ik sta te popelen om mijn recensie met je te delen! Lees je mee?

Het verhaal van De Cock en een dodelijk spel

De Cock wordt opgeschrikt door de dood van de jonge tennisspeler Daniël Sanders, die vermoord is aangetroffen in een sportschool op de Wallen. Deze Daniël blijkt een talentvolle speler te zijn geweest, die na zijn jonge jaren op de Amsterdamse tennisclub GSM, meedraaide in het harde profcircus. Tijdens het onderzoek blijkt deze vriendelijke jongen echter ook een duistere kant te hebben, en naarmate het onderzoek vordert ontdekken De Cock en Vledder dat de tennisprof onderdeel lijkt te zijn van een sinister spel…

Mijn mening

‘De Cock en een dodelijk spel’ is deel 91 in de serie. Het is knap dat het toch elke keer een ander verhaal is. Misschien is de opbouw elke keer hetzelfde, maar het werkt gewoon. Waarom zou je het dan veranderen? Je weet bij een Baantjer precies waar je aan toe bent en dat is in dit deel niet anders. Het is soms een tikkeltje voorspelbaar, maar ik stoor me daar niet aan.

Toch begon het verhaal op een andere manier dan je gewend bent. Dit vond ik verrassend. Het is ook mooi hoe ook De Cock met de tijd meegaat. Er komen wat ‘modernere’ benamingen in dit deel naar voren. Het vertrouwde gevoel van een Baantjer gaat echter niet verloren.

Als dit een eerste deel is dat je leest dan zou je De Cock een beetje narrig kunnen vinden. Hij is een tikkeltje star, maar het heeft een goede reden. Lotty is een leuke toevoeging aan het team. Ze is vriendelijk en echt een frisse wind. Ze laat De Cock nog beter uit de verf komen. Het is alsof De Cock niet in de moderne wereld past. Lotty laat hem dit maar al te graag zien. Vledder is minder aanwezig in dit deel.

Het is een spannend verhaal en er gebeurt gewoon lekker veel. De spanning wordt goed opgebouwd. Ik heb enorm genoten van dit deel! Op naar deel 93…

De Cock en een dodelijk spel is weer een heerlijke Baantjer!

Liefs,

Veronique

Bedankt Uitgeverij De Fontein voor het boek!

Je kunt dit boek bij de lokale boekhandel en o.a. Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van De Cock en een dodelijk spel

Auteur: Peter Römer
Uitgever: Uitgeverij De Fontein
ISBN paperback: 9789026158957
ISBN E-Book: 9789026158964

Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge