Recensie: De dode die niet werd gemist – Corine Hartman

Vandaag heb ik de recensie van een thriller voor je. Ik las De dode die niet werd gemist van Corine Hartman. Lees je mee?

Het verhaal van De dode die niet werd gemist

Avontuurlijke thriller van eigen bodem

Een meeslepend moordmysterie in de Achterhoek

Kunstschilder Eva Romeijn, geboren en getogen in het idyllische dorpje Vorden in de Achterhoek, krijgt een mooie opdracht van haar buurman, baron Frederick van Zonnewoud. Als hij vervolgens van de aardbodem lijkt te zijn verdwenen, raakt ze ervan overtuigd dat er iets gruwelijks is gebeurd, al deelt geen van haar vrienden die angst. De roddels in het dorp over de rijke baron tonen minder fraaie kanten van zijn karakter, maar bij wie is de haat groot genoeg om hem dood te wensen? Spelen er eeuwenoude vetes tussen families of waait de wind uit een heel andere hoek?
Eva gaat dapper en vastbesloten op zoek naar de waarheid, maar of dat wel zo verstandig is?

Mijn mening

De cover van ‘De dode die niet werd gemist’ is geen ’typische’ cover van een thriller. In hoeverre er natuurlijk sprake is van een ’typische’ cover bij een bepaald genre. De cover van dit verhaal lijkt meer op een roman. Hij is een beetje liefelijk en bijna vriendelijk. Ik vind het een bijzondere keuze.

Het is geen spannende actiethriller met veel vaart. Het is kabbelend en op een bepaalde manier bijna gezellig. Het is een tikkeltje traag. Toch maakt Corine Hartman je nieuwsgierig naar het verhaal en de gebeurtenissen. Je moet toch weten hoe het zit.

Op een mooie manier brengt Corine Hartman diepgang in de personages aan. Qua emoties blijven ze een tikkeltje vlak. Als dit beter was uitgewerkt dan had het verhaal me meer gedaan.

Het dorp in de Achterhoek en de relaties in het dorp onderling geven het verhaal een bijzondere dimensie. Iedereen weet alles van elkaar en er wordt flink geroddeld. Het zal herkenbaar zijn voor veel lezers. Dit is een mooie voedingsbodem voor dit verhaal. Uiteindelijk komt alles op een mooie manier bij elkaar en is het verhaal rond.

De stijl van Corine Hartman maakt je nieuwsgierig naar dit verhaal!

Liefs,

Veronique

Bedankt Uitgeverij Cargo voor het boek!

Je kunt dit boek bij de lokale boekhandel en o.a. Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van De dode die niet werd gemist

Auteur: Corine Hartman
Uitgever: Uitgeverij Cargo
ISBN paperback:  9789403156514 
ISBN e-book: 9789403156811 

Op de hoogte blijven?

Abonneer je hier op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge