Recensie: De Dorpsdokter – Felicia Otten


Het is tijd voor een heerlijke roman! Ik las De Dorpsdokter van Felicia Otten. Ik vertel je er graag meer over. Lees je mee?

Het verhaal van De Dorpsdokter

De prachtige roman ‘De dorpsdokter’, het eerste deel in de gelijknamige serie van Felicia Otten, speelt zich af in het Hamburg van de jaren vijftig. Als de jonge arts Thea Graven getuige is van een fatale fout van de hoofdchirurg tijdens een operatie, doet ze aangifte – en dat betekent het einde van haar carrière. Ze vlucht naar haar familie in de Eifel, en gaat aan de slag als dorpsdokter.

Maar de dorpelingen vertrouwen haar niet zomaar, en haar nieuwe baas Georg is behalve een zeer goede dokter ook een vreselijke hork. Thea blijft ondanks alles optimistisch en vecht voor haar plek én de liefde. Langzaam ontdekt ze genoeg om van te houden in het pittoreske dorp dat stap voor stap zijn indrukwekkende geheimen prijsgeeft.

De cover van De Dorpsdokter

Ik wilde even de binnenkant van de paperback laten zien. Hij is werkelijk prachtig!

Mijn mening

‘De Dorpsdokter’ heeft een prachtige cover. De binnenkant is misschien nog wel mooier. Het is een liefelijke cover en het geeft direct de sfeer weer.

Felicia Otten is een Duitse auteur en tijdens het schrijven van deze recensie kwam ik erachter dat dit deel één is van de serie ‘De Dorpsdokter’! Ik ben benieuwd naar de rest, want dit verhaal maakte in ieder geval indruk. Het verhaal is geschreven in een fijne stijl. Het is vlot en heeft een lekker tempo. Het deed me trouwens een beetje denken aan Dokter Deen.

Het verhaal speelt zich af in het begin van de jaren 50. Dit vond ik een toffe toevoeging. In het begin merk je het echter bijna niet, maar later wordt het duidelijker en krijgt het een prominentere rol.

Thea is een bijzonder personage en ze komt een beetje ‘raar’ over. Ze is vooruitstrevend voor haar tijd. Ze is lastig te doorgronden en dat maakt haar interessant. Ze is niet een typisch hoofdpersonage. Ik vind het origineel en gedurfd om haar op deze manier neer te zetten.

‘De Dorpsdokter’ is een tof verhaal, maar soms vraag je je wel af waar het naar toe gaat. Het verhaal is beslist niet saai, want er gebeurt wel genoeg. Alleen mis je een rode draad. Het is soms zelfs heel spannend.

Tijdens het lezen wist ik nog niet dat dit het eerste deel in de serie was. Ik heb me dit wel tijdens het lezen afgevraagd en ik denk dat er nog genoeg verhaallijnen zijn om te vertellen. Ik kijk uit naar het volgende deel!

De Dorpsdokter is een tof verhaal! Ik ben benieuwd naar meer!

Benieuwd naar dit boek? Koop dit boek dan via Bol.comBookspot of Bruna of steun de lokale boekhandel!

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op Veronique’s Boekenhoekje? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Liefs,

Veronique

*Bedankt voor het boek Xander Uitgevers!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van De kelder

Auteur: Marc Raabe
Vertaling: Rosalyn van Moorselaar
ISBN e-book: 9789401618939
ISBN paperback: 9789401618908

Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge