Recensie: De Echoman – Sam Holland

Soms lees ik een boek en dan kan ik niet wachten om de recensie met je te delen, omdat ik dan zoooo enthousiast ben! Ik las De Echoman van Sam Holland en ik ben enorm enthousiast. Deze thriller zit steengoed in elkaar. Ik vertel je er graag alles over.

Het verhaal van De Echoman

Jessica Ambrose is op de vlucht. Ze wordt verdacht van het in brand steken van haar woning, waarbij haar echtgenoot is omgekomen en haar dochtertje zwaargewond is geraakt. Haar enige hoop is de gewetenloze rechercheur Nate Griffin, die ervan overtuigd is dat ze onschuldig is. Samen proberen ze de ware toedracht van de zaak te achterhalen.

Wanneer er in korte tijd meer verdachte zaken en moorden plaatsvinden, staat de politie voor een raadsel. Dan ontdekken Jess en Nate een link tussen de misdaden: iemand kopieert de moordmethoden van bekende seriemoordenaars uit de geschiedenis. Ze openen de jacht op een dader die zij ‘de Echoman’ noemen en zijn vastberaden hem te stoppen. Maar de Echoman maakt zich alweer op voor een nieuw meesterwerk…

Mijn mening

‘De Echoman’ heeft een aansprekende cover. De titel is goed gekozen en intrigeert me. De ondertitels maken je nieuwsgierig. De flaptekst is precies goed. Je hebt zin om het verhaal te lezen.

Het begin van ‘De Echoman’ is enorm goed. Je zit direct in het verhaal. Jessica Ambrose is een interessant personage. Ze is zo verknipt en heeft enorm veel lagen. Nate Griffin, de rechercheur, is een mooi personage. Het is een opmerkelijke verschijning. Sowieso zijn de personages heel goed uitgewerkt. Er zitten lagen in en vooral op psychologisch vlak is het heel sterk.

Sam Holland durft gruwelijke details te beschrijven. Ze spaart je niet. Misschien heb je wel een sterke maag nodig voor deze thriller, want sommige gebeurtenissen zijn extreem heftig. Het verhaal heeft korte hoofdstukken en het tempo van de thriller is hoog. Langzaam lijkt alles op zijn plek te vallen, maar schijn bedriegt. Sam Holland zet je op dwaalsporen en het einde is waanzinnig goed. Het plot en het gegeven van het imiteren van seriemoordenaars vond ik heel interessant. Het komt goed tot zijn recht in het verhaal.

De gruwelijkheden in het verhaal doen me denken aan de verhalen van Arlidge. Daarnaast heeft het verhaal de geslepenheid van een Baldacci. Ik heb enorm genoten van deze thriller van Sam Holland en ik ben benieuwd wat er nog meer gaat verschijnen van deze auteur!

De Echoman is een mix van Arlidge en Baldacci. Het is actie, vol gruwelijkheden en heeft een waanzinnig plot.

Liefs,

Veronique

Bedankt Uitgeverij HarperCollins voor het boek!

Je kunt dit boek o.a. bij de lokale boekhandel of Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van De Echoman

Auteur: Sam Holland
Vertaling: Ingrid Zweedijk
Uitgever: Uitgeverij HarperCollins
ISBN paperback: 9789402709513 
ISBN E-book: 9789402764413 

 Op de hoogte blijven?

Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe recensies en andere blogposts in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge