Recensie: De kaart naar ons eiland – Valerie Fraser Luesse

Van KokBoekencentrum mocht ik meedoen aan de blogtour van De kaart naar ons eiland van Valerie Fraser Luesse. Ik was heel benieuwd naar deze roman. Ik ga je snel meer vertellen in mijn recensie. Lees je mee?

Het verhaal van De kaart naar ons eiland

Hier gaat ‘De kaart naar ons eiland’ over:

‘De kaart naar ons eiland’ van Valerie Fraser Luesse is een hartverwarmende coming-of-ageroman over een levensveranderende fietstocht. De vijftienjarige Peyton Cabot groeit op in een welgesteld gezin. Wanneer zijn vader gebroken en verslaafd thuiskomt na de Tweede Wereldoorlog, komt echter de ware aard van zijn familie naar boven. Op aansporen van zijn moeder besluit Peyton de fietstocht te maken die zijn vader ooit maakte. Tijdens deze tocht leert hij niet alleen zijn vader beter kennen, maar ook zichzelf.

Mijn mening

‘De kaart naar ons eiland’ is een hartverwarmend verhaal. De oprechtheid in de woorden van Valerie Fraser Luesse is zo mooi. Dit verhaal is gebaseerd op waargebeurde feiten en dat geeft dit verhaal iets extra’s.

Peyton is de hoofdpersoon in ‘De kaart naar ons eiland’. Hij is vijftien, maar voelt soms een stuk ouder. Ik vergat dat hij soms pas vijftien was. Soms is hij een tikkeltje ongeloofwaardig. In het begin is hij erg vlak, maar dat verandert na een tijdje. Het duurt even voor Peyton me heeft als personage.

Het begin is kabbelend. Rustig. Je bent benieuwd waar het verhaal heen gaat.

De stijl van Valerie Fraser Luesse is heel fijn. Er staan een aantal mooie dialogen in. Sommige zinnen zijn prachtig. Maar soms miste ik emoties. Er gebeurde bijvoorbeeld iets heftigs, maar het leek me niet te raken. Ik miste kippenvel. Het kwam niet. Dat vond ik jammer. Het is een prachtig verhaal en het is goed dat het verteld is. Maar als ik meer geraakt zou zijn, dan zou het verhaal nog beter tot zijn recht gekomen zijn.

De fietstocht van Peyton wordt op een bijzondere manier verteld. Je reist echt met Peyton mee. Hij ontmoet allerlei bijzondere mensen met mooie boodschappen op zijn reis. Dit is het bijzondere aan het verhaal.

De kaart naar ons eiland is een bijzonder verhaal!

Blogtour De kaart naar ons eiland

Deze recensie is onderdeel van de blogtour van ‘De kaart naar ons eiland’. Deze leuke bloggers doen ook mee:

Liefs,

Veronique

*Bedankt KokBoekencentrum voor het boek en de blogtour!

Je kunt dit boek o.a. bij de lokale boekhandel, Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van De kaart naar ons eiland

Auteur: Valerie Fraser Luesse
Uitgever: KokBoekencentrum
ISBN paperback: 9789029731362 
ISBN e-book: 9789029731379 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge