Recensie: De kelder – Marc Raabe


Soms ben ik zo enthousiast over een boek dat ik direct de recensie met je wil delen. Vandaag heb ik zo’n recensie voor je. Ik las het vierde deel, De kelder, in de serie over Tom Babylon van Marc Raabe. ‘Wauw!’ was mijn eerste reactie na het uitlezen. Zegt genoeg toch? Ik ga je snel meer vertellen over dit deel! Lees je mee?

Let op: Deze recensie (o.a. de flaptekst) kan spoilers bevatten over de serie. Wil je geen spoilers? Lees dan ‘Sleutel 17’ als eerste!

Het verhaal van De kelder

Tom Babylon is al meer dan twintig jaar op zoek naar zijn zusje Viola, die in 1998 spoorloos verdween. En opeens is er een aanwijzing: een recente foto van Viola, die zich verborgen houdt in de kelder van zijn vader. Heeft Werner Babylon iets te maken met haar verdwijning?
Even later wordt Toms vader gedood bij een mysterieuze aanval op de Berlijnse metro. Uit getuigenverklaringen blijkt dat de dader ook op zoek is naar Viola. En Tom denkt te weten wie erachter zit: zijn voormalige mentor Dr. Walter Bruckmann, die zwoer Toms leven tot een hel te maken.
Maar hoe kan een man die sinds zijn veroordeling in een bewaakte psychiatrische inrichting in de Alpen zit een moord plegen in Berlijn?

Mijn mening

Als je de eerdere delen van de serie over Tom Babylon hebt gelezen dan ben je bekend met de goede stijl van Marc Raabe. Het is vlot met een fijn tempo. In ‘De kelder’ is dat niet anders. De hoofdstukken zijn kort en hebben een lekker tempo. De flashbacks en flashforwards worden goed aangegeven. Bepaalde stukken zijn ook schuingedrukt en samen met de duidelijke tijdswisselingen blijft het hierdoor een goed leesbare thriller. Je moet wel je hoofd er bijhouden. Doe je dit niet, dan kun je cruciale informatie missen. In het begin lijkt het een grote chaotische puzzel, maar het wordt tegen het einde allemaal duidelijk.

Het begin van ‘De kelder’ is intens en heel erg goed. Je zit direct in het verhaal en eigenlijk kun je alleen maar doorlezen. Er zitten een aantal mooie twisten in. Het is een verrassend verhaal!

Dit is het vierde deel van de serie over Tom Babylon. Ik zou de boeken allemaal achter elkaar lezen. Dit laatste deel is voor mijn gevoel minder goed los te lezen namelijk. In dit deel komen veel lijntjes bij elkaar en je zult een aantal spoilers lezen uit eerdere delen. Wil je geen spoilers? Lees dan eerst de eerdere delen.

De personages zijn goed uitgewerkt en je leert ze nog een beetje beter kennen. Marc Raabe weet nog meer lagen toe te voegen aan Tom en de andere personages.

‘De kelder’ is een complexe thriller en zit ingenieus in elkaar. Ik vond het een fenomenaal verhaal. Zoek je nog een goede serie? Lees dan de serie over Tom Babylon!

De kelder is fenomenaal!

Meer lezen van Marc Raabe?

Dit is de volgorde van de serie over Tom Babylon:

Benieuwd naar dit boek? Koop dit boek dan via Bol.comBookspot of Bruna of steun de lokale boekhandel!

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op Veronique’s Boekenhoekje? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Liefs,

Veronique

Bedankt A.W. Bruna Uitgevers!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van De kelder

Auteur: Marc Raabe
Vertaling: Marcel Misset
ISBN e-book: 9789044934472
ISBN paperback: 9789400515680

Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge