Recensie: De kleine theewinkel in Tokio – Julie Caplin

Ik schreef weer een recensie voor Feelgoodboeken.nl! Deze maand heb ik de recensie van De kleine theewinkel in Tokio van Julie Caplin. Lees je mee?

Het verhaal van De kleine theewinkel in Tokio

Wanneer reisblogger en fotograaf Fiona een reis naar Japan wint, waar ze begeleid zal worden door een bekende Japanse fotograaf, kan ze haar geluk niet op. Tot ze op het vliegveld niet door Yutaki Araki wordt opgehaald, maar – en nog veel te laat ook! – door de man die tien jaar eerder haar hart brak: fotograaf Gabe Burnett. Tot haar opluchting herkent hij haar niet, maar het beloven een paar zware weken te worden… Gelukkig is het gastgezin waar ze logeert fantastisch. In hun kleine theewinkeltje leert Fiona van alles over theeceremonies en de Japanse manier van leven, en ze voelt zich er helemaal zen. En wanneer ze met Gabe tijdens een van hun uitstapjes onder de kersenbloesem loopt, begint ze bijna te geloven dat er achter zijn arrogante houding nog een heel andere kant schuilgaat.

Mijn mening

De cover van deze leuke feelgood is zacht en ergens heel lief. De details zijn mooi uitgevoerd. Je kunt bij de paperback de bloemetjes voelen op de cover. Leuk detail!  cover.  Julie Caplin heeft een fijne stijl. Het is warm en ze schrijft gewoon ontzettend leuk. Het is vlot, liefelijk, maar ook vol vaart. Ik houd ervan! Je zit eigenlijk direct in het verhaal en eigenlijk kun je het verhaal niet meer wegleggen. Daarnaast schrijft Julie Caplin heel beeldend. Dit zorgt voor de juiste sfeer.  Er staan een aantal mooie levenslessen in dit verhaal. Dat geeft deze feelgood net iets extra’s. Langzaam ga je van Japan en de mensen houden. De mentaliteit is zo bijzonder.  Het einde voelde wel een beetje afgeraffeld. Het was opeens uit. Dit vond ik jammer.  Beide boeken zijn geweldig en echt leuke aanraders!

Meer van Julie Caplin?

Ik las al eerder ‘Het kleine café in Kopenhagen‘. Wat een heerlijk boek is dit!

Liefs,

Veronique

*De recensie was onderdeel van Feelgoodboeken.nl

*Dit boek is geen recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

Je kunt dit boek o.a. bij de lokale boekhandel of Bol.com bestellen.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van De kleine theewinkel in Tokio

Auteur: Julie Caplin
Uitgever: Uitgeverij HarperCollins
ISBN paperback: 9789402706451 
ISBN E-book: 9789402760286 

Abonneer je hieronder op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge