Recensie: De kleur van Colorado – Rebecca Yarros

Elke maand schreef ik een recensie voor het leuke platform Feelgoodboeken.nl. Vandaag heb ik de recensie van De kleur van Colorado van Rebecca Yarros voor je. Lees je mee?

Het verhaal van De kleur van Colorado

Camden Daniels, de hoofdpersoon in ‘De kleur van Colorado’ van Rebecca Yarros, zou zijn verleden het liefst achter zich laten. Zes jaar geleden keerde hij terug van het slagveld zonder zijn jongere broer. Niemand in zijn thuisstad Alba in de Amerikaanse staat Colorado kon hem dat vergeven, vooral zijn vader niet. Dus vertrok Camden – voorgoed. Of dat dacht hij tenminste. Want als zijn vader begint te dementeren, heeft hij geen keus. Hij gaat terug naar huis. Terug naar het verraad, terug naar de pijn én terug naar Willow, de vrouw die hij nooit heeft kunnen vergeten. ‘De kleur van Colorado’ is een aangrijpend verhaal over oorlog, alzheimer, maar boven alles liefde. 

Mijn mening

De cover van ‘De kleur van Colorado’ is leuk. Je krijgt direct zin om in het verhaal te beginnen. De titel is mooi gekozen en past heel goed bij het verhaal. 

De stijl van Rebecca Yarros is heerlijk. Het is zo’n fijne stijl. Eentje die je hart verwarmt en je meeneemt. Mede hierdoor vliegen de pagina’s door je handen (sorry cliché). 

De personages zijn erg leuk. Ze zijn warm en al gauw ga je je hechten aan bepaalde personages. Aan sommige personages had ik direct een hekel. Het is goed als een personage dat bij me kan oproepen. Het is zo goed uitgewerkt. Ik had alleen moeite met de namen van de dorpsgenoten. Ik gooide ze regelmatig door elkaar.  

Een thema in het verhaal is Alzheimer. Het is voor mij, helaas, een bekende ziekte en ik herkende veel in het verhaal. Het is mooi hoe Rebecca Yarros aan dit thema aandacht geeft. 

‘De kleur van Colorado’ is een leuk verhaal. Het loopt vlot en het geeft je een echt feelgood-gevoel. Het deed me ergens denken aan de boeken over Virigin River van Robyn Carr en Harbor Pointe-serie van Courtney Walsh. Aanrader als je van dit soort feelgoodverhalen houdt! 

Liefs,

Veronique

*De recensie was onderdeel van Feelgoodboeken.nl

*Dit boek is geen recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van De kleur van Colorado

Titel: De kleur van Colorado
Auteur: Rebecca Yarros
Uitgever: Zomer & Keuning 
ISBN paperback: 9789020537963 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge