Recensie: De kliniek – Martine Kamphuis

De kliniek

Van De Crime Compagnie kreeg ik de thriller De kliniek van Martine Kamphuis. De voorkant maakte me direct nieuwsgierig en ik begon eigenlijk direct in het boek. Wat ik van deze thriller vond, kun je in deze recensie lezen. Lees je mee?

Het verhaal van De kliniek

Hier gaat ‘De kliniek’ over:

Machtspelletjes, geweld, intimidatie. Hoe houdt Sanne zich staande in deze gestoorde omgeving?

Na haar artsenexamen neemt Sanne Molenaar een baan aan in een tbs-kliniek. Met een aantal collega’s kan ze goed opschieten, maar anderen zijn nauwelijks te onderscheiden van de patiënten. Machtspelletjes en intimidatie zijn aan de orde van de dag. Als Sanne in een gevaarlijke situatie belandt met een zedendelinquent, wil ze het liefst vertrekken. Maar ze heeft intussen iets ontdekt wat de weg terug onmogelijk maakt…

Mijn mening

Vanaf de eerste pagina is er een bepaalde psychologische spanning aanwezig. Er suddert iets, er broeit iets. Alleen krijg je er nog geen hoogte van. Het nodigt je uit om verder te lezen. De titel is eenvoudig en de voorkant onheilspellend.

Sanne is soms een beetje vlak en ik krijg geen hoogte van haar. Het duurde even voor ik een band met haar opbouwde. In het begin gooide ik ook alle namen van collega’s en patiënten door elkaar. Het zijn er namelijk nogal wat.

Martine Kamphuis heeft een vlotte, fijne stijl. Je merkt dat Martine Kamphuis verstand van zaken heeft. Ze is namelijk psychiater/psychotherapeut. Hierdoor voelen bepaalde gebeurtenissen levensecht aan. Het hele verhaal voelde sowieso heel ‘echt’ aan. Dit maakte het ook een beetje eng.

‘De kliniek’ is een echte psychologische thriller. Martine speelt echt een spelletje met je. Soms is het qua tempo wat langzaam, maar toch voel je de spanning. Het is een leuke, spannende thriller!

De kliniek is een echte psychologische thriller met een goede dosis onderhuidse spanning!

Liefs,

Veronique

*Bedankt De Crime Compagnie voor het boek!

Support je lokale boekhandel en bestel het boek daar.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van De kliniek

Auteur: Martine Kamphuis
Uitgever: De Crime Compagnie
ISBN ebook: 9789461094629 
Prijs ebook: €6,99
ISBN paperback: 9789461094681 
Prijs paperback: €19,95

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge