Recensie: De L van liefde – Kate Clayborn

Toen ik het persbericht van De L van liefde van Kate Clayborn las, was ik enthousiast. Het klonk als een heerlijke roman. Spoiler: dat is het! In mijn recensie vertel ik je meer. Lees je mee?

Het verhaal van De L van liefde

Hier gaat ‘De L van liefde’ over:

Meg heeft een bloeiende carrière als ‘handletteraar voor de sterren’ – ze creëert handgemaakte agenda’s, planners en trouwkaarten voor haar rijke klanten. Als ze tijdens een opdracht zo haar twijfels heeft over de slagingskansen van het voorgenomen huwelijk van de twee mensen tegenover haar, is dat haar eigen zaak. En het is niet met opzet dat ze die twijfels in de opdracht verwerkt, maar ze verwacht niet dat het iemand op zal vallen…

Dan heeft ze buiten toekomstige bruidegom Reid gerekend, de financiële hotshot die zijn succes te danken heeft aan zijn vaardigheid patronen te zien die anderen missen. En daarom staat hij een jaar later opnieuw voor Megs neus, met de dringende vraag hoe zij had gezien wat hijzelf had gemist: dat zijn relatie geen stand zou houden.
Maar Meg heeft geen tijd voor hem. Ze heeft deadlinestress en een complete writer’s block. Om van hem af te zijn, belooft ze hem haar geheim te vertellen als hij haar helpt haar inspiratie terug te vinden. De middagen die ze samen door haar geliefde New York lopen, geven haar een nieuw beeld van de stad – en van de intrigerende man die naast haar loopt. Maar Reid is vastbesloten New York vaarwel te zeggen, dus als Meg hem van het tegendeel wil overtuigen zal ze op zoek moeten gaan naar wat hém inspireert…

Mijn mening

De flaptekst van ‘De L van liefde’ maakte me direct nieuwsgierig. Hij gaf me een heerlijk feelgoodgevoel. De cover is vrolijk en echt feelgood. Je waant je direct in New York.

Meg is een heel leuk, luchtig personage. Ze is voor veel lezers herkenbaar. Kate Clayborn beschrijft op een leuke manier de gedachtes van Meg. Ik heb regelmatig hardop gelachen. Reid is een interessante tegenhanger van Meg. Hij brengt de relatie tussen hen in evenwicht.

Kate Clayborn heeft een hele fijne stijl met ontzettend veel humor. De woordgrapjes maken het een heel leuk verhaal.

Hoofdpersonage Meg kijkt op een bijzondere manier naar woorden: van het lettertype op een reclamebord tot de klank van het woord. Haar wereld bestaat uit letters (ze maakt planners en gebruikt daarbij handlettering) en zo kijkt ze ook naar de wereld om haar heen. Dit kan een tikkeltje irritant zijn als je hier niks mee hebt, maar ik had hier geen probleem mee. Het liet mij tijdens het lezen van het boek ook anders naar de wereld om me heen kijken. De letters/woorden zijn trouwens ook heel mooi uitgevoerd in de opmaak van het boek. Doordat er verschillende lettertypes en stijlen gebruikt zijn, komt dit goed tot zijn recht.

Het is een heerlijk verhaal. Het is romantisch, vrolijk, soms verdrietig en een tikkeltje spannend. Zoek je nog een originele roman? Lees dan ‘De L van Liefde’ en droom weg in de wereld van Meg.

De L van liefde is romantisch, vrolijk en een tikkeltje spannend. Het is een originele roman. Droom weg in de wereld van Meg.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij De Fontein voor het boek!

*Je kunt het boek in de lokale of online boekhandel kopen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van De L van liefde

Auteur: Kate Clayborn
Uitgever: De Fontein
ISBN ebook: 9789026151019 
Prijs ebook: €9,99
ISBN paperback: 9789026151002
Prijs paperback: €19,99

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge