Recensie: De laatste verdwijning – Jo Spain

Cover van Uitgeverij De Fontein

Van Uitgeverij De Fontein mocht ik de nieuwste thriller van Jo Spain lezen. Dit was mijn kennismaking met deze auteur. Ik vertel je graag alles over De laatste verdwijning. Lees je mee?

Het verhaal van De laatste verdwijning

Wanneer zijn zus dood uit een meer in Fins Lapland wordt gehaald, reist Alex af naar Rovaniemi. Daar blijkt dat het stadje meer geheimen herbergt dan hij kon vermoeden… Wanneer Alex Evans te horen krijgt dat het dode lichaam van zijn zus uit een meer in Fins Lapland is gehaald, gaat hij ervan uit dat het een ongeluk is geweest. Hij reist naar het luxe resort waar Vicky als reisleider werkte en ontmoet Agatha Koskinen, de rechercheur die het onderzoek leidt. Deze no-nonsense-politievrouw vermoedt dat er meer aan de hand is dan het in eerste instantie lijkt. Zodra Alex hoort dat er in het verleden drie andere vrouwen zijn verdwenen, beseft hij dat het stadje meer geheimen herbergt dan hij kon vermoeden. Op deze afgelegen, bevroren plek lijkt de dood maar een hartslag verwijderd…

Mijn mening

‘De laatste verdwijning’ was mijn kennismaking met thrillerauteur Jo Spain. Je moet houden van de schrijfstijl. Zeker in het begin moest ik heel erg wennen aan de stijl. Het is heel direct en vlot. Er is geen ruimte voor zijpaadjes of uitgebreide omschrijvingen.

De voorkant is interessant. Je voelt bijna de kou en de ondertitel is heel goed. Je ziet ook de rug van een meisje. Op veel covers in verschillende genres prijkt tegenwoordig een meisje/jonge vrouw. Het heeft voor mij niet echt meerwaarde op deze cover. De cover van ‘De laatste verdwijning’ zou ook interessant genoeg zijn zonder het meisje.

De proloog is prikkelend en heel goed. Je zit direct in het verhaal en de actie. Ik gooide in het begin de namen door elkaar, maar uiteindelijk wende het wel vrij snel. Alex is een interessant personage en maakt een goede ontwikkeling door. Hij is heel menselijk neergezet. Agatha, de rechercheur, is in het begin wat stug, maar je leert haar goed kennen. Het is een mooie combinatie aan personages. Er zitten een aantal verrassende wendingen in het verhaal die te maken hebben met personages (sorry, geen spoilers).

Het verhaal heeft een mooie opbouw. Er komt steeds meer diepte en spanning in het verhaal. Het maakt je nieuwsgierig. Als alles op zijn plek valt, blijkt het een hele originele thriller te zijn. Op een gegeven moment had ik wel een idee welke kant het verhaal op zou gaan, maar ik zat er volledig naast. Het is misschien wel een kwestie van smaak of je deze wending of ontknoping leuk vindt. Maar bovenal is het een leuke, verrassende thriller. Ik ben benieuwd naar meer van Jo Spain!

De laatste verdwijning is een leuke, verrassende thriller!

Benieuwd naar de boeken in dit artikel? Koop dan het boek via Bol.comBookspot of Bruna of steun de lokale boekhandel!

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op Veronique’s Boekenhoekje? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Liefs,

Veronique

Bedankt Uitgeverij De Fontein voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van De laatste verdwijning

Auteur: Jo Spain
Uitgever: Uitgeverij De Fontein
ISBN e-book: 9789026162053 
ISBN paperback: 9789026162046 

Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge