Recensie: De maanvallei – Shelley Swinnen & Hannelore van Even


Tijd voor een kinderboek! Ik mocht De maanvallei van auteur Shelley Swinnen en illustrator Hannelore van Even lezen. Wat is dit een prachtig boek! Ik vertel je er graag meer over. Lees je mee?

Het verhaal van De maanvallei

‘De maanvallei’ is een voorleesverhaal en prentenboek voor kinderen vanaf zes jaar. Door het verhaal te lezen worden kinderen herinnerd aan de ongelofelijke kracht van fantasie. Het leert ze om vertrouwen te hebben in het universum maar bovenal in zichzelf. Het vertelt hen dat ze altijd hun buikgevoel mogen volgen en dat het hen steeds op het juiste pad zal brengen.

Hannah en Mathias nemen jou mee op een wonderlijke reis. Samen met hun hondjes en de trouwe kat van buurman Tijn gaan ze op ontdekking in een wereld vol fantasie. Ze ontmoeten bijzondere wezens en dieren die hen steeds verder helpen op hun zoektocht naar de oneindige bron van licht en liefde. Onderweg leren ze omgaan met hun angsten en onzekerheden en worden ze gestimuleerd om die om te zetten in vertrouwen in zichzelf en in de beschermende en helende kracht van de natuur.

Mijn mening

‘De maanvallei’ heeft een prachtige cover. Het is een opvallende cover met prachtige kleuren. De titel glimt en kun je ‘voelen’. Het is een kunstwerk. Het boek bevat verschillende paginavullende illustraties. Ze zijn echt waanzinnig. Het lijkt een beetje op aquarel en zijn geen ’typische’ kinderboekillustraties (in hoeverre je natuurlijk van typische illustraties kunt spreken). Om de tekst zie je ook kleinere tekeningen. Heel tof!

Het verhaal over Hannah en Mathias is een warm verhaal. Je wordt meegenomen in een fantasiewereld. Het deed me denken aan de bekende sprookjes of de verhalen van Roald Dahl. Het is zo kleurrijk en vol mooie momenten.

Shelley Swinnen heeft een fijne stijl. Soms stonden er wel woorden in waarvan ik niet weet of kinderen van zes dit kennen. Dit woord viel dan een beetje uit de toon. Het haalde je dan uit de fijne sfeer in het verhaal.

De boodschappen in het boek zijn prachtig. Ze komen op een mooie manier tot uiting. De bijpassende website is een goede toevoeging.

Ik heb genoten van ‘De maanvallei’. Het is een echt wegdroomboek!

De maanvallei laat je wegdromen!

Benieuwd naar dit boek? Bestel dit boek bij o.a. Bol of Bruna of steun de lokale boekhandel!

Liefs,

Veronique

Bedankt Shelley Swinnen en Hannelore van Even voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Koop je via mijn link een artikel (iets anders dan boeken mag ook) dan krijg ik een commissie! Jij merkt er niks van, maar je steunt wel Veronique’s Boekenhoekje. Meer informatie is hier te vinden.

Op zoek naar een proeflezer/meelezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Gegevens van De maanvallei

Auteur: Shelley Swinnen en Hannelore van Even
ISBN hardcover: 9789493280670 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge