Recensie: De Puzzelaar – Marit Vanström

Cover van Loft Books

In mijn mailbox belandde een mail van Loft Books over ‘De schuldige’ van Marit Vanström. Dit was deel twee in de thrillerserie over rechercheur Lianne Bloemen. Deel één, De Puzzelaar, had ik nog niet gelezen, dus ik wilde eerst dit deel lezen. Ben je fan van de boeken van M.J. Arlidge en vond je ‘Ragdoll’ van Daniel Cole te gek? Dan ga je deze serie te gek vinden! Ik ga je snel meer vertellen. Lees je mee?

Het verhaal van De Puzzelaar

Hier gaat ‘De Puzzelaar’ over:

‘De Puzzelaar’ is het spannende thrillerdebuut van Marit Vanström en het eerste deel in de serie over rechercheur Lianne Bloemen. Voor de fans van M.J. Arlidge en Daniel Coles Ragdoll.

Rechercheur Lianne Bloemen heeft ondanks haar jonge leeftijd al veel ervaring en trainde zelfs bij de FBI. Toch staat ze nu op non-actief, omdat ze de vermoedelijke seriemoordenaar Faro in de boeien had geslagen op basis van onrechtmatig verkregen bewijs.

Dan wordt er een lugubere vondst gedaan: een moordenaar heeft lichaamsdelen van zes mensen gepresenteerd als één lijk – een creatie van De Puzzelaar. Er is behoefte aan Liannes expertise en ze ontdekt al snel een link tussen de slachtoffers. Ze komt De Puzzelaar langzaam maar zeker op het spoor, maar weet ze zichzelf wel te beschermen? De wraakzuchtige moordenaar Faro heeft het op Lianne voorzien… Hoelang kan ze zich nog voor hem schuilhouden?

Mijn mening

‘De Puzzelaar’ begint met volle vaart. Het tempo is in het begin enorm hoog en er gebeurt heel veel. Soms gaat wel een beetje de vaart eruit, maar dan hoeft er maar iets kleins te gebeuren en je zit weer in het hoge tempo. Soms waren de kleine adempauzes eigenlijk wel fijn.

In het begin deed me dit verhaal denken aan ‘Ragdoll’ van Daniel Cole. Ik denk dat de auteur hier de inspiratie vandaan heeft. Toch is het uitgangspunt van ‘De Puzzelaar’ anders. Het verhaal heeft een aantal lugubere details. Als je een beelddenker bent, dan ben je gewaarschuwd. Deze lugubere details geven het verhaal wel een tintje van Daniel Cole en M.J. Arlidge. Ik snap daarom de vergelijking met deze twee topauteurs! Ben je gek op deze auteurs, dan ga je deze thriller ook te gek vinden!

Rechercheur Lianne Bloemen is een interessant personage. Je weet als lezer pas later wat er gebeurd is en waarom ze op non-actief staat. De vijandigheid tegen Lianne vond ik in het begin storend, maar uiteindelijk was dit wel nodig voor de opbouw van het personage. Je snapt hierdoor beter waarom Lianne bepaalde keuzes maakt.

Als lezer weet je vrij snel wie de dader is, maar toch ben je benieuwd hoe Lianne erachter komt en hoe het verhaal eindigt. Er zijn verschillende verhaallijnen en deze komen op een hele toffe manier bij elkaar. Het is waanzinnig goed! De thriller is spannend en ik kon hem niet meer wegleggen.

In ‘De schuldige’ gaat het verhaal van Lianne Bloemen verder! Vanmiddag komt de recensie van ‘De schuldige’ online. Tot 21 juni 2021 luister je ‘De schuldige’ exclusief bij Storytel.

Ben je benieuwd naar deze thriller van Marit Vanström? Houd dan mijn Instagrampagina in de gaten voor iets heel tofs!

De Puzzelaar laat je niet meer los!

Liefs,

Veronique

Deze thriller is te koop via online verkoopkanalen, zoals Bol.com

*Bedankt Loft Books voor dit boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van De Puzzelaar

Auteur: Marit Vanström
Uitgever: Loft Books
ISBN ebook: 9789047205630

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge