Recensie: De reis van de Mimosa – Paul Kater

De reis van de Mimosa

Ik ben fan van de boeken van Paul Kater. Hij vroeg mij of ik zijn boek De reis van de Mimosa wilde lezen. Ik was direct enthousiast! In deze recensie vertel ik je meer over het verhaal. Lees je mee?

Het verhaal van De reis van de Mimosa

‘De reis van de Mimosa’ gaat over een zwart zeilschip met rode zeilen dat door de ruimte vaart. Het schip duikt op plekken op, waar nog nooit eerder een door de ruimte varend, zwart zeilschip is opgedoken. Dit is je kans om mee te varen op de Mimosa. Waar komt het vandaan? Hoe werd het gestolen? En hoe komt een postbode uit de jaren zestig op het schip? Laat je verrassen door de Mimosa.

Mijn mening

De fantasie van Paul Kater komt in ‘De reis van de Mimosa’ enorm goed tot uiting. Het is ongekend! Paul creëert nieuwe werelden, rassen en voorwerpen. Elke keer was ik verrast door de fantasie in het verhaal.

In het begin moet je even wennen aan het verhaal. Je weet niet zo goed waar je aan begint. Uiteindelijk vaar je mee op de Mimosa en leer je het schip kennen. Het is interessant om te zien dat een schip de hoofdrol heeft in een verhaal. Het is origineel!

‘De reis op de Mimosa’ neemt je mee op reis. Onderweg gebeurt er heel veel. Je beleeft veel avonturen. Er is niet echt een doel, zoals bij een detective (spoor de dader op) of thriller. Onderweg is er genoeg spanning en gebeuren er eigenlijk allemaal mini-verhaaltjes. Dat paste goed bij het verhaal. De namen van de ‘ruimtevaarders’ zijn ook verrassend.

De reis van de Mimosa laat de fantasie van Paul Kater heel goed zien! Het is ongekend!


Liefs,

Veronique

*Bedankt Paul Kater voor het boek.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge