Recensie: De Saraceense samenzwering – Era Richmen

De Saraceense samenzwering

Het is weer tijd voor een recensie van een thriller. Van Uitgeverij LetterRijn kreeg ik het boek De Saraceense samenzwering van Era Richmen. Ik was direct onder de indruk van de geweldige cover. Hij past heel goed bij het verhaal. In deze recensie vertel ik je meer. Lees je mee?

Het verhaal van De Saraceense samenzwering

‘De Saraceense samenzwering’ gaat over geheim agent Jim Matteos. Uit de kerncentrales in Iran zijn splijtstofstaven gestolen, Israël en de VS voelen zich bedreigd en Israël overweegt om de Iraanse kerncentrales te bombarderen. Jim wordt belast met het onderzoek naar de verdwenen staven. In Iran ontmoet hij Soraya. Ze beweert belangrijke informatie te hebben. De staven zouden in het bezit zijn van een onbekende groepering. Op het moment dat ze overeenstemming bereiken over de voorwaarden waaronder Soraya haar informatie deelt, vindt er een verschrikkelijke aanslag plaats. Meerdere aanslagen volgen. Niemand eist de verantwoordelijkheid voor de terreurdaden op en vreemd genoeg zijn bij geen van de aanslagen splijtstofstaven ingezet. De enige aanknopingspunten van de CIA zijn mysterieuze codes die worden achtergelaten bij de aanslagen.

Mijn mening

De cover viel me direct op. Hij is indringend en nodigt uit tot lezen. Jammer, dat het woord ‘actiethriller’ (linksboven) niet goed leesbaar is. Dat vind ik dan ook het enige minpuntje.

De proloog doet me denken aan een film van James Bond. Het zet direct de toon voor de rest van het verhaal: je verwacht actie, actie en nog meer actie. En… je krijgt genoeg actie!

Het is in het begin even wennen aan de verschillende namen. Soms haal je ze door elkaar. De personages lijken los van elkaar te staan, maar komen uiteindelijk toch bij elkaar. Je blijft uiteindelijk niet met losse eindjes zitten. Door de hoeveelheid actie in het verhaal storen de verschillende namen je niet. Het verhaal doet het genre eer aan.

Het is gruwelijk spannend vanaf pagina één. Er zitten een aantal mooie plottwisten in. Het plot is goed uitgewerkt en geloofwaardig. Het thema ’terrorisme’ is heel actueel en daar speelt deze thriller goed op in.

Het einde lijkt voorspelbaar (ik trapte er ook in), maar door een goede twist heel verrassend.

De Saraceense samenzwering is gruwelijk spannend vanaf de eerste pagina!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij LetterRijn voor het boek!

*Je kunt het papieren boek gesigneerd bestellen via de schrijver Era Richmen!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge