Recensie: De Scalda moorden – Soms komt niet thuis wat vertrokken is – Govaarts & De Groot

Cover van Godijn Publishing

Het is tijd voor een spannend boek! Ik las Soms komt niet thuis wat vertrokken is van Jos Govaarts en Mark de Groot. Ik vertel je heel graag meer over dit eerste deel van ‘De Scalda moorden’-serie. Lees je mee?

Het verhaal Soms komt niet thuis wat vertrokken is

Tijdens werkzaamheden op een afgelegen terrein in Vlissingen worden menselijke botten opgegraven. Deze blijken de stoffelijke resten te zijn van Nathalie Schoenen, de dochter van een vooraanstaand politicus. Nathalie was studente aan de zeevaartschool en verdween tweeëntwintig jaar geleden tijdens de millenniumnacht. Onder hoge druk werd naar haar gezocht, maar het onderzoek liep vast. Haar verdwijning is nooit opgehelderd.
Hugo Noot, inspecteur bij de recherche van Vlissingen, hielp als jonge agent mee met de opsporing, totdat hij instortte. Nu wordt hij belast met het heropende onderzoek. Het blijkt dat Nathalie gruwelijk is mishandeld en vermoord. Hij is vastbesloten om gerechtigheid voor Nathalie te vinden.
Hugo en zijn team komen er al snel achter dat tentakels uit het verleden tot in het heden reiken en dat sommige geheimen koste wat het kost begraven willen blijven.
Hoelang kan Hugo zijn eigen geheimen verborgen houden?

‘Soms komt niet thuis wat vertrokken is’ maakt deel uit van de reeks ‘De Scalda Moorden’, een detectiveserie die zich afspeelt in Zeeland, met de Westerschelde als symbolische leidraad.

Mijn mening

‘Soms komt niet thuis wat vertrokken is’ heeft een mooie cover. De titel klinkt bijna als een gedichtje. Op de cover staan de auteurs genoemd als Govaarts & De Groot. Het deed me denken aan De Waal & Baantjer. Ik vind het interessant als meerdere auteurs meewerken aan één verhaal. Je zit met verschillende stijlen en zult daar een weg in moeten vinden. Govaarts & De Groot doen dit op een goede manier. Je merkt niet dat het verschillende auteurs zijn.

Het begin is interessant en zit goed in elkaar. Je krijgt wel veel informatie over de omgeving en het doen en laten van de personages. Er was voor mijn gevoel weinig ruimte om dingen zelf in te vullen. Het is een spannend verhaal en je bent nieuwsgierig naar hoe bepaalde puzzelstukken in elkaar passen, maar het tempo mag iets hoger.

Er zit een toffe opvallende twist in. Hierdoor wordt de spanning nog meer opgebouwd. Langzaam sluit het web zich op een mooie manier. Alles komt goed bij elkaar. Het plot is goed!

Hugo Noot is een interessant personage. Je bent nieuwsgierig naar meer van hem. Hij heeft nog ruimte om te groeien in de rest van de serie. Ik ben benieuwd naar meer!

Soms komt niet thuis wat vertrokken zit goed in elkaar!

Benieuwd naar dit boek? Koop dit boek dan via Bol.comBookspot of Bruna of steun de lokale boekhandel!

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op Veronique’s Boekenhoekje? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Liefs,

Veronique

Bedankt Godijn Publishing voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Soms komt niet thuis wat vertrokken is

Auteur: Govaarts & De Groot
Uitgever: Godijn Publishing
ISBN e-book: 9789464640854 
ISBN paperback: 9789464640847 

Op zoek naar een proeflezer en/of meelezer voor je manuscript? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge