Recensie: De terugkomst van de kraanvogels – Sandra Berg

De cover van De terugkomst van de kraanvogels trok direct mijn aandacht in de catalogus van Uitgeverij Zomer & Keuning. Hij is ontzettend mooi. In mijn recensie ga ik je meer over deze bijzondere roman vertellen. Lees je mee?

Het verhaal van De terugkomst van de kraanvogels

Hier gaat ‘De terugkomst van de kraanvogels’ over:

Op een dieptepunt in haar leven vindt Nilla, de hoofdpersoon in Sandra Bergs familieroman ‘De terugkomst van de kraanvogels’, een zeer persoonlijke brief die veertig jaar geleden werd geadresseerd aan ene Petter Nilsson. Ze besluit de brief alsnog te bezorgen en treft een norse, oude man aan in een verwaarloosd huis vol troep. Ontdaan gaat Nilla ervandoor, maar vergeten kan ze hem niet. Dus gaat ze terug. Ze houdt zichzelf voor dat ze dat doet om hem te helpen, maar eigenlijk wil ze vooral graag meer weten over de brief en het verhaal erachter – en tegelijkertijd haar eigen problemen vergeten.

Mijn mening

De cover van ‘De terugkomst van de kraanvogels’ is gewoon heel mooi. Dat vertelde ik je al in de inleiding van deze recensie. Hij viel me direct op vanwege het rustige kleurgebruik en de eenvoud. Deze eenvoud is ook terug te vinden in het verhaal. Er is geen plek voor poespas. Wat overblijft, is een roman vol liefde, kracht en hoop.

De eerste hoofdstukken zorgen ervoor dat je direct in het verhaal zit. Vanaf de eerste pagina ben je geboeid.

In het begin moest ik wennen aan de stijl van Sandra Berg. Het is rechtstreeks en ook hier is geen ruimte voor poespas. De eenvoud van het verhaal is eigenlijk ook terug te vinden in de stijl van Sandra Berg. Je moet houden van zo’n rechtstreekse stijl.

Ik schreef al over de eenvoud van het verhaal. De vele lagen in het verhaal en het plot zijn beslist niet eenvoudig. Sandra Berg durft heftige onderwerpen aan te snijden en daarom is het misschien goed om een waarschuwing te plaatsen. Ik denk dat dit verhaal je kan triggeren als je niet goed in je vel zit.

De emoties spatten van de pagina’s. Sandra brengt op een goede manier de emoties over. Je voelt ze gewoon. De emoties zijn rauw, donker en soms bijna melancholisch. Het is aangrijpend.

Het verhaal is misschien een tikkeltje voorspelbaar, maar dat vond ik niet vervelend. Het einde is mooi. Alles is rond en het voelt af.

‘De terugkomst van de kraanvogels’ is een mooie roman met emoties die spatten van de pagina’s. Het is rauw, donker en aangrijpend.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij Zomer & Keuning voor het boek!

Support je lokale boekhandel en bestel dit boek daar.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van De terugkomst van de kraanvogels

Auteur: Sandra Berg
Uitgever: Uitgeverij Zomer & Keuning
ISBN ebook: 9789020539509 
ISBN hardcover: 9789020539493 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge