Recensie: De Veluwse verdwijning – Bertina Mulder

De Veluwse verdwijning

Van schrijfster Bertina Mulder kreeg ik haar nieuwe boek De Veluwse verdwijning. Dit misdaadverhaal is gebaseerd op een rouwadvertentie en deze insteek vond ik heel origineel. In mijn recensie vertel ik je meer over dit boek. Lees je mee?

Het verhaal van De Veluwse verdwijning

Dit staat op de achterkant van ‘De Veluwse verdwijning’:

Als je een rouwadvertentie leest, twijfel je er niet aan dat die persoon overleden is. Zelfs niet als de datum van de krant gelijk is aan diens overlijdensdatum. Maar stel dat je de enige nabestaande bent en niemand je heeft ingelicht? En stel dat er staat dat je overleden tante weduwe was, terwijl haar man een paar weken geleden nog springlevend was? Het overkomt Teus. Samen met zijn vriendin Babs gaat hij op zoek naar de waarheid achter de mysterieuze verdwijning van zijn oom en tante.

Mijn mening

‘De Veluwse verdwijning’ begint spannend en je zit vanaf pagina één met een heleboel vragen. Je krijgt uiteindelijk antwoord op al je vragen en dan is het een mooi rond verhaal. Sommige gebeurtenissen lijken voor de hand te liggen, maar zitten anders in elkaar dan je denkt.

Soms is het verhaal een tikkeltje ongeloofwaardig. Het uitgangspunt van de rouwadvertentie vind ik origineel. De fantasie van Bertina Mulder komt hier goed tot uiting.

De sluimerende spanning wordt goed opgebouwd en je moet het boek gewoon uit lezen. De stijl van Bertina Mulder is goed. Het leest fijn en is vlot geschreven.

De personages zijn interessant, maar een beetje oppervlakkig. Soms miste ik diepgang. De voorkant is een mooie foto, maar past niet zo goed bij de sfeer en spanning van het verhaal. De ondertitel trekt wel direct de aandacht.

In het tweede gedeelte (hoe en waar kan ik niet zeggen) wordt de spanning opgevoerd en krijgt het boek nog meer vaart. Vanaf dat moment raast de trein door. Het is een verrassend einde. Het plot zit goed in elkaar!

De Veluwse verdwijning is origineel en zit vol spanning.

Ben je nieuwsgierig naar dit verhaal? Houd dan mijn blog in de gaten voor iets leuks!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Bertina Mulder voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge