Recensie: De verborgen apotheek – Sarah Penner

De cover is van Uitgeverij HarperCollins

De historische roman De verborgen apotheek van Sarah Penner stond op mijn lijstje van boeken die ik nog graag wilde lezen. Toen ik van Uitgeverij HarperCollins deze roman mocht lezen, was ik als een kind zo blij. Ik sta te popelen om je meer te vertellen over dit boek. Lees je mee?

Het verhaal van De verborgen apotheek

Hier gaat ‘De verborgen apotheek’ over:

Londen, 1791. Nella Clavinger wacht in haar verborgen apotheek op een nieuwe klant. Hoewel ze een gewaardeerd apotheker is, gebruikt ze haar kennis het liefst voor andere doeleinden: ze maakt vergif voor vrouwen die aan een man willen ontsnappen. Als haar nieuwe klant de pas twaalfjarige Eliza Fanning blijkt te zijn, ontvouwt er zich een onverwachte vriendschap.

Londen, heden. Historicus Caroline Parcewell viert haar trouwdag alleen, treurend om haar overspelige man. Als ze een oud apothekersflesje in de Theems vindt, wordt haar nieuwsgierigheid gewekt. Ze vermoedt dat het flesje een link heeft met de onopgeloste apothekersmoorden die tweehonderd jaar geleden plaatsvonden. Maar als Caroline op onderzoek uitgaat, heeft dat gevolgen voor het heden en het verleden…

Mijn mening

De flaptekst van ‘De verborgen apotheek’ maakte me nieuwsgierig. De cover is roze, een beetje zoet en bijna liefelijk. Dit staat in schril contrast met het verhaal van deze historische roman. De typische kenmerken van Londen op de cover zijn mysterieus en passen perfect bij de mysterieuze sfeer van de apotheek.

Het begin is duister en heel spannend. Het is prikkelend. Je wordt in het verhaal geslingerd. Daarna is het verhaal kabbelend tot er iets gebeurt en het verhaal meer vaart krijgt. Het is dan opeens weer spannend en dan moet je het verhaal uitlezen.

Het is interessant hoe de verhaallijnen van beide vrouwen bij elkaar komen. In het begin lijken het twee losse verhalen en langzaam bewegen ze zich naar elkaar toe en wordt er meer onthuld.

Historicus Caroline Parcewell is interessant. Ze is herkenbaar voor de lezer, maar wel een tikkeltje naïef. Eliza Fanning, de twaalfjarige die bij Nella Clavinger op bezoek komt, is leuk. Ze steelt je hart. Haar leergierigheid raakt je. Nella Clavinger is een mooi personage. Ze maakt een mooie groei door.

Het verhaal is heel mooi. Het is heel origineel. Je moet het maar verzinnen! Beide verhaallijnen komen op een waanzinnige manier bij elkaar. Het is heel verrassend!

Sarah Penner heeft een fijne stijl. Het is uitnodigend. ‘De verborgen apotheek’ is het debuut van deze auteur. Ik ben zo benieuwd naar meer van Sarah Penner!

De verborgen apotheek heeft een waanzinnig plot! Ik ben benieuwd naar meer van Sarah Penner.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij HarperCollins voor het boek!

Je kunt dit boek bij de lokale boekhandel en o.a. Bol.comBookspot en Bruna bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van De verborgen apotheek

Auteur: Sarah Penner
Uitgever: Uitgeverij HarperCollins
ISBN ebook: 9789402761320 
ISBN paperback: 9789402707137

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge