Recensie: De verborgen vrouw – Belinda Aebi

Ik mocht meedoen aan de blogtour van De verborgen vrouw van Belinda Aebi. Van deze auteur las ik al ‘Het dorp’. In mijn recensie vertel ik je meer over deze thriller! Lees je mee?

Het verhaal van De verborgen vrouw

Tijdens het slopen van een oude jutefabriek worden twee skeletten gevonden onder de betonvloer van het garenmagazijn. Ze liggen hand in hand. Forensisch antropologisch onderzoek wijst uit dat ze er ongeveer vijftig jaar liggen. Hoofdrechercheur Stef Michiels en specialisten van het forensisch lab slaan de handen in elkaar voor de identificatie. Ze komen tot de conclusie dat de twee mensen om het leven zijn gebracht. Beetje bij beetje krijgen de slachtoffers een gezicht en een verhaal, en duiken meerdere verdachten op. Het verhaal volgt de twee tijdslijnen.

Mijn mening

De cover van ‘De verborgen vrouw’ is indrukwekkend. Het is er eentje die opvalt door de mysterieuze vrouw op de voorkant. Ze kijkt je indringend aan.

Het begin van het verhaal is een beetje traag. Dit komt door het technische verhaal over de lijkschouwing e.d. Ik moest hier even doorheen bijten. Als je dit wel interessant vindt, dan is dit een stuk waar jij meer van zult genieten. Je merkt wel dat Belinda Aebi goed research heeft gedaan. Hierdoor komt het verhaal geloofwaardig over.

De verhaallijnen zijn verschillend en soms is het heel duidelijk wie wie is, maar soms ook niet. Hierdoor kun je uit je leesflow raken. Alle lijnen komen op een mooie manier bij elkaar.

De sfeer in het verhaal is mysterieus en de spanning wordt goed opgebouwd. Het is een intrigerende thriller en Belinda speelt echt een spelletje met je.

Toch was ik een beetje teleurgesteld, omdat ik niet echt verrast werd. Het is een thriller met een laag tempo en veel details. Als je houdt van bijvoorbeeld veel details, dan zit je bij deze thriller goed.

De verborgen vrouw is mysterieus!

Blogtour De verborgen vrouw

Deze recensie is onderdeel van de blogtour van ‘De verborgen vrouw’. De bovenstaande bloggers doen ook mee!

Liefs,

Veronique

Bedankt Hamley Books voor het boek en de blogtour!

Je kunt dit boek bij de lokale boekhandel en o.a. Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van De verborgen vrouw

Auteurs: Belinda Aebi
Uitgever: Hamley Books
ISBN paperback:  9789464208375 
ISBN e-book: 9789464208382 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge