Recensie: De verdwenen medaille – Sarah Verhasselt

Vandaag heb ik de recensie van De verdwenen medaille van Sarah Verhasselt voor je! Lees je mee?

Het verhaal van De verdwenen medaille

Hannah verhuist met haar mama naar oma Ida in Distelveen. Midden in het schooljaar. Zal ze er wel nieuwe vrienden kunnen maken? Algauw heeft ze andere problemen. Tijdens de rommelmarkt in Distelveen verdwijnt oma’s kostbare medaille. Hannah gaat meteen op onderzoek uit. Ze maakt kennis met haar rare buren en met een steeds terugkerend slangensymbool … Lukt het haar om de medaille terug te vinden?

Sarah Verhasselt is leerkracht Nederlands voor anderstaligen. Ze woont met haar man en dochter in Dendermonde. Stiekem gelooft ze dat in elk kind een veellezer schuilt. In 2017 schreef ze Een miljoen voor middernacht en won ze de Averbode Verhalenwedstrijd. Haar tweede kinderverhaal De joyrider verscheen in 2021. De verdwenen medaille is haar debuut bij Phoenix Books. Het is een spannend en grappig jeugdboek voor iedereen vanaf 10 jaar.

Mijn mening

‘De verdwenen medaille’ heeft een leuke cover en de titel is leuk gevonden. Het is een jeugdboek en zeker voor kinderen is dit een heel leuk verhaal. De opmaak/vormgeving aan de binnenkant vond ik ook heel erg leuk. Er is echt aandacht besteed aan de details.

Sarah Verhasselt is een Vlaamse en daardoor kom je regelmatig een Vlaamse tongval tegen. Ik vond dit, als Nederlandse, erg leuk om te lezen. Het stoorde me niet. De stijl is heel fijn en het leest heel gemakkelijk.

Soms komen bepaalde gebeurtenissen een beetje uit de lucht vallen en daardoor raakte ik soms in de war. Het is een leuk verhaal met een beetje spanning. De personages zijn herkenbaar.

Het verhaal heeft een origineel plot. Ik heb genoten van dit leuke jeugdboek!

De verdwenen medaille is spannend!

Blogtour De verdwenen medaille

Deze recensie is onderdeel van de blogtour van ‘De verdwenen medaille’. Deze leuke bloggers doen ook mee:

Liefs,

Veronique

Bedankt Phoenix Books voor het boek en de blogtour!

Je kunt dit boek bij de lokale boekhandel en o.a. Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van De verdwenen medaille

Auteur: Sarah Verhasselt
Uitgever: Phoenix Books
ISBN paperback:  9789083202846 

Op de hoogte blijven?

Abonneer je hier op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge