Recensie: De Wadden in vogelvlucht – Verschillende auteurs

Een verhalenbundel mag absoluut niet ontbreken tijdens mijn Blogmas! Ik vertel je vandaag alles over de verhalenbundel De Wadden in vogelvlucht. Ik vertel je er snel meer over. Lees je mee?

Het verhaal van De Wadden in vogelvlucht

Tijdens een verblijf op Texel schreven dertien auteurs elk een kort verhaal dat zich afspeelt op een van de waddeneilanden. Het levert een bundel verhalen op vol spanning, ontroering en romantiek. De waddenbundels zijn een initiatief van Marelle Boersma. Eerder verschenen ook “Paal 15” en “Aangespoelde verhalen”. Auteurs: Jolanda Gierkink, Esther van der Ham, Jacqueline van Meerten, Ramon van Huffelen, Lonneke Kossen- Groot, Anita Kroef, Nelleke Langendoen, Bertina Mulder, Marja van Osch, Annemarie Snels, Saskia Somers, Inge Spaan en Anke Verbraak. 

Van elk verkocht exemplaar doneren de auteurs één euro aan Stichting Texel Vogeleiland!

Mijn mening

Ik las al eerder de bundels ‘Paal 15’ en ‘Aangespoelde verhalen’. Twee bundels die ik heel erg leuk vond. Toen ik benaderd werd of ik ‘De Wadden in vogelvlucht’ wilde recenseren, zei ik direct volmondig ja. De Waddeneilanden vormen een rode draad in de verhalen en dat spreekt me heel erg aan.

In deze nieuwe verhalenbundel kun je weer dertien verhalen lezen van dertien verschillende auteurs. Sommige auteurs zijn al eens voorbij gekomen op mijn blog! Heel leuk om ze in deze bundel tegen te komen.

Saskia Somers trapt de bundel af. Ze schreef een heel mooi verhaal met een bijzonder begin. Ik vond vooral het tweede perspectief/personage heel bijzonder. Marja van Osch is ook een auteur die ik nog niet kende. Soms was ik een beetje de rode draad kwijt in het verhaal, maar het einde vond ik prachtig.

Lonneke Kossen-Groot schreef een geweldig verhaal. Het ontroerde me! Nelleke Langendoen schreef een spannend, maar schrijdend verhaal. Jolanda Gierkink zette me op het verkeerde been, omdat ik dacht dat het een thriller was. Verrassend! Esther van der Ham ken ik o.a. van haar boeken ‘Confrontatie!’ , ‘Censuur’ en ‘De vlucht naar Libanon’. Het verhaal in de bundel is ook weer een bijzondere.

Jacqueline van Meerten schreef een bijzonder verhaal. Annemarie Snels ken ik van haar thriller ‘Waterval’. Het verhaal in de bundel had een goede ontknoping. Anita Kroef schreef een heel mooi, maar verdrietig verhaal.

Inge Spaan kende ik al van haar thriller ‘Oververhit’. Het verhaal in de bundel is ook weer enorm spannend. Ramon van Huffelen schreef een mooi verhaal. Anne Verbraak zorgde voor spanning en veel vaart in haar verhaal. Bertina Mulder sloot de bundel af met een spannend verhaal. Bertina kende ik van ‘De Veluwse verdwijning’.

De Wadden in vogelvlucht is een heerlijke verhalenbundel met mooie verhalen! De Wadden spelen een mooie rol in alle verhalen.

Liefs en tot morgen,

Veronique

Bedankt Droomvallei Uitgeverij voor het boek en de blogtour!

Je kunt dit boek bij de lokale boekhandel en o.a. Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van De Wadden in vogelvlucht

Auteur: Verschillende auteurs
Uitgever: Droomvallei Uitgeverij
ISBN paperback:  9789492844996 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge