Recensie: De wijze lessen van een twintiger – Nikki Pommer

De wijze lessen van een twintiger

Via Instagram leerde ik schrijfster Nikki Pommer kennen. Ik mocht haar boek De wijze lessen van een twintiger lezen. In deze recensie vertel ik je meer over dit bijzondere boek. Lees je mee?

Het verhaal De wijze lessen van een twintiger

Hier gaat ‘De wijze lessen van een twintiger’ over:

In de zomer van 2015 stopte de toen 17-jarige Nikki Pommer met school. Na het behalen van haar mavo-diploma, stroomde zij door naar de havo. Ze was van zichzelf enorm prestatiegericht en wilde altijd meer bereiken. De manier waarop ze naar zichzelf keek liet ze afhangen van de prestaties die zij bereikte.

Hard werken was de norm voor haar, maar ze vergat hierbij aan zichzelf te denken waardoor ze zichzelf compleet wegcijferde. Tot er een moment kwam waarop de man met de hamer verscheen. Ze werd hierdoor gedwongen om te stoppen met alles wat ze deed en om haar leven onder de loep te nemen: school, werk en relaties.

In ‘De wijze lessen van een twintiger’ heeft zij alle lessen gebundeld die zij de afgelopen drie jaar door haar stap terug heeft geleerd. Ze heeft de essentie van zichzelf en haar leven teruggevonden, waardoor ze nu in staat is om dit bewustzijn met de wereld te delen. Ze bespreekt onderwerpen zoals hooggevoeligheid, onze huidige streefcultuur, minimalisme, grenzen en onderwerpen omtrent persoonlijke groei.

Mijn mening

Vanaf de eerste pagina ben ik geraakt door Nikki Pommer. Elke zin is raak. Het is een inspirerend en motiverend boek. Elke avond las ik een hoofdstuk en het zorgde voor een fijn gevoel voor het slapen.

De opmaak (binnenwerk van het boek) van de pagina’s vond ik in het begin irritant. Er zijn steeds dezelfde aantal alinea’s per pagina. Het zorgt voor een strak gevoel, maar het las niet zo fijn.

Nikki Pommer heeft een fijne stijl. Het is alsof je in gesprek bent met een goede vriendin. Ze maakt je aan het lachen, is bloedje eerlijk en geeft je soms een schop onder je kont.

Nikki Pommer is in ‘De wijze lessen van een twintiger’ heel open. Ze stelt zich enorm kwetsbaar op. Het is heel bijzonder om haar verhaal te mogen lezen.

Je merkt dat Nikki Pommer veel heeft meegemaakt. Het boek bevat allerlei thema’s en wijsheden. Soms wilde ik meer weten over bepaalde onderwerpen. Ik miste soms een beetje verdieping en ik hoop dat er nog meer komt van Nikki Pommer! Volgens mij is Nikki Pommer nog niet klaar met schrijven…

De wijze lessen van een twintiger is inspirerend en motiverend. Nikki Pommer is bijzonder eerlijk. Het is een kwetsbaar mooi verhaal.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Nikki Pommer voor het boek!

Je kunt het boek kopen via de website van Nikki.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van De wijze lessen van een twintiger

Auteur: Nikki Pommer
Prijs paperback: €15,-
Prijs ebook: €7,99

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge