Recensie: De witte weduwe – Michael Kestemont

Vroeger vond ik de films van Dan Brown eng. Inmiddels vind ik het hele toffe films en boeken. Van Uitgeverij Lannoo kreeg ik De witte weduwe van Michael Kestemont. Ben je een liefhebber van Dan Brown, dan is dit boek echt iets voor jou. Ik vertel je snel meer in mijn recensie. Lees je mee?

Het verhaal van De witte weduwe

Hier gaat ‘De witte weduwe’ over:

In een Antwerps museum vindt een merkwaardige inbraak plaats. Een vitrine met een kostbare ring werd geopend, maar er zijn geen braaksporen en het object ligt er nog, vergezeld van een Latijnse boodschap op een origamizwaantje.

Gealarmeerd door dit nieuwsbericht stort Anna, docente in klassieke talen, zich op het onderzoek aan de zijde van de norse inspecteur Eleonora Châtellerault.

Zitten ze een illustere kunstrover op de hielen, of zijn zij de prooi? En hoe heeft prinses Charlotte, de vergeten keizerin van Mexico, haar stempel gedrukt op deze geschiedenis?

Mijn mening

‘De witte weduwe’ begint heel spannend. Je zit eigenlijk direct in het verhaal.

Soms kan een schrijfstijl mij betoveren en dat gebeurde bij de stijl van Michael Kestemont. Het is een warme stijl, fijntjes en vlot. Ik heb enorm genoten!

De origamizwaantjes vond ik een leuke toevoeging. Het gaf het verhaal een Dan Brown-achtig tintje. Sowieso zitten er een aantal dingen in, die lijken op de boeken als ‘De Da Vinci Code’. Dit staat ook op de voorkant, maar het is fijn om dit ook terug te zien in het verhaal.

Tijdens het lezen kreeg ik echt een detective gevoel. Het was spannend en er gebeurden intrigerende dingen. Soms gaat het een beetje kabbelend, maar er is genoeg vaart in het verhaal om door te willen lezen.

Er zijn verschillende perspectieven en flashbacks. Het is mooi hoe heden en verleden samen komen.

Ik wil niks spoilen, maar dat einde… Ik moet er toch iets over kwijt. Het voelde voor mij niet af. Ik was een beetje teleurgesteld. En ergens hoop ik dat er een vervolgdeel komt op ‘De witte weduwe’.

De witte weduwe geeft je een echt Dan Brown gevoel. Het zit zo goed in elkaar. Ik genoot van de stijl van Michael Kestemont.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij Lannoo voor het boek!

*Je kunt het boek kopen bij de lokale en/of online boekhandel!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van De witte weduwe

Auteur: Michael Kestemont
Uitgever: Uitgeverij Lannoo
ISBN ebook: 9789401467896 
Prijs ebook: €16,99
ISBN paperback: 9789401467872 
Prijs paperback: €20,99

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge