Recensie: De zondaar – Hans Faber


Toen ik het persbericht van De zondaar van Hans Faber las, was ik direct nieuwsgierig. De flaptekst klonk heel spannend. In mijn recensie vertel ik je meer over deze thriller en of hij echt zo spannend was als ik dacht. Lees je mee?

Het verhaal van De zondaar

Misdaadverslaggever Vince van Zandt heeft een moeilijke tijd. Een grote en spraakmakende reportage van zijn hand moet gerectificeerd worden en van de nieuwe hoofdredacteur mag Vince alleen nog maar bureaudiensten draaien. Tijdens een van die diensten stuit Vince op een duistere moord op Urk. Op eigen rekening reist hij af naar de plaats delict waar de moordenaar een Bijbeltekst in het strand heeft achtergelaten. Niet veel later wordt Urk opgeschud door een tweede moord. Vince’ interesse wordt gewekt als iemand op een blog details over de moorden publiceert die alleen de moordenaar kan weten…

Mijn mening

‘De zondaar’ heeft een interessante cover. De gele letters vallen goed op en je krijgt direct een bepaald gevoel bij het dorpje op de voorkant. De locatie, Urk, spreekt tot de verbeelding van de lezer. Het is een mooi decor voor een spannende thriller.

De proloog is grimmig en zet direct een bepaalde toon voor de rest van het boek. Het is een proloog die me raakte. Eentje die er even inhakt. Het verhaal zelf is met vlagen ook heftig. Het is psychologisch een hele sterke thriller. Ik moest soms wel even bijkomen van de heftigheid van bepaalde gebeurtenissen. Ik wil geen spoilers weggeven, maar wel iets weggeven over een bepaalde twist. Het is heftig en schuurt, maar tegelijkertijd wekt het ook bijna sympathie op. Deze tegenstelling geeft deze thriller iets extra’s.

Vince van Zandt is een leuk personage, maar je krijgt weinig hoogte van hem. Hij is een beetje afstandelijk neergezet. Hij schopt wel graag tegen de regels en dat vind ik tof. Het maakt het verhaal vlotter.

De hoofdstukken zijn kort en er zit een lekker tempo in het verhaal. De spanning siddert op de achtergrond en er zitten een aantal goede twists in het verhaal. Het is een thriller die goed in elkaar zit. Ik vond het een fijne kennismaking met de fijne stijl van Hans Faber.

De zondaar is sidderend spannend!

Benieuwd naar dit boek? Koop dit boek dan via Bol.comBookspot of Bruna of steun de lokale boekhandel!

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op Veronique’s Boekenhoekje? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Liefs,

Veronique

Bedankt The House of Books voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van De zondaar

Auteur: Hans Faber
Uitgever: The House of Books
ISBN e-book: 9789044364200
ISBN paperback: 9789044366624

Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge