Recensie: Dieet Smakelijk! – Wouter Cornet

In Koken met Veer heb ik je het kookboek Dieet Smakelijk! van Wouter Cornet al laten zien. Ik maakte drie gerechten uit dit bijzondere kookboek. In deze recensie ga ik je nog veel meer vertellen over het kookboek. Lees je mee?

Hier gaat Dieet Smakelijk! over

Dit staat op de achterkant van ‘Dieet Smakelijk!’:

Het goede nieuws is dat het makkelijker is dan je van tevoren zou denken. Dit boek is een verzameling van mijn veertig favoriete gerechten die ik heb leren kennen in de tijd dat ik 33 kilo verloor. Allemaal heerlijke, maar ‘slanke’ recepten waarmee ik transformeerde van obees naar kerngezond, zonder mezelf ook maar één uitgekiende dieetmethode op te leggen of dieetgoeroes te volgen. Mijn eigen methode? Heel simpel: gezond verstand, heel veel uitproberen en uiteindelijk gerechten uitvinden die niet vol zitten met calorieën, maar wel met smaak. Want ik houd veel te veel van lekker eten om het op te geven.


Iedereen die niet zijn plezier in eten wil inleveren, maar wel wat gewicht, zou dit boek in de keuken moeten hebben. En iedereen die gewoon houdt van originele, heerlijke recepten die je makkelijk zelf kunt maken ook.

Mijn mening

Ik heb het debuut van Wouter Cornet, ‘De gezellige dikzak op dieet’, gelezen en daar leerde ik de stijl van Wouter al goed kennen. Deze fijne stijl is ook terug te vinden in dit kookboek. De opmaak van beide boeken sluit mooi op elkaar aan.

De voorkant is eenvoudig en een tikkeltje retro. De zoete aardappel wordt mooi in het zonnetje gezet. Toen ik het boek ontving, viel me pas op hoe groot het eigenlijk is. Het is bijna een A3-formaat. Dit vind ik erg groot voor een kookboek. Hierdoor was het ook niet erg handzaam in de keuken.

Soms vond ik de recepten een beetje vaag. Ik miste dan bijvoorbeeld een opmerking of ik kwam er tijdens het koken achter dat iets had moeten afkoelen, maar dat stond dan niet in het recept.

De recepten variëren van kooktijd en dat vond ik heel handig. Hierdoor kun je kiezen hoelang je zin hebt om in de keuken te staan. De smaakcombinaties vond ik heel verrassend. Ik heb een aantal verrassende combinaties gegeten.

Ik kan natuurlijk niet oordelen of het boek dieetproof is, maar ik denk niet dat dat is wat Wouter wilt uitdragen. Het is zijn methode en voor hem werkte het.

De vormgeving van dit kookboek is erg mooi. De foto’s zijn prachtig!

Ben je nog op zoek naar verrassende combinaties? ‘Dieet Smakelijk!’ is een aanrader!

Dieet Smakelijk! heeft verrassende smaakcombinaties! De vormgeving is prachtig.

Liefs,

Veronique

*Wouter Cornet bedankt voor het boek!

Steun je boekhandel en koop dit boek daar.

Voer je e-mailadres in om e-mailmeldingen van nieuwe berichten te ontvangen.

Meer informatie over de verwerking van persoonsgegevens is hier te vinden.

*Dit boek is eeen recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Dieet Smakelijk!

Auteur:Wouter Cornet
Uitgever: Growingstories
ISBN paperback: 9789493089747  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge