Recensie: Drie vrouwen – Jojo Moyes

‘Voor jou’ van Jojo Moyes is een grote favoriet van mij. Toen ik van Uitgeverij De Fontein het persbericht van Drie vrouwen las, was ik nieuwsgierig. Dit verhaal is namelijk het debuut van de schrijfster en is uitgebracht in een vernieuwde uitgave. Wat vond ik van dit debuut? Je leest het in mijn recensie!

Het verhaal van Drie vrouwen

Hier gaat ‘Drie vrouwen’ over:

Wanneer drie generaties vrouwen uit één familie voor het eerst samenkomen, lopen de spanningen hoog op, en komt er een familiegeheim naar boven dat hun leven voor altijd op zijn kop zet…

Wanneer de jonge Joy in Hongkong in de jaren 50 valt voor de knappe marineofficier Edward, is ze 24 uur later getrouwd. Het paar verhuist naar Ierland en krijgt een dochter, Kate, maar Joys leven met Edward is niet wat ze had gehoopt, en ook haar relatie met haar dochter lijdt onder haar gevoel van teleurstelling.
Veertig jaar later woont Kate in Londen en heeft Ierland en haar ouders ver achter zich gelaten. Ze ziet haar moeder pas weer wanneer Edward ernstig ziek is, en nadat ze eerst haar 15-jarige dochter Sabine naar Ierland heeft gestuurd om de grootouders te leren kennen die ze nooit heeft ontmoet.
Wanneer Joy, Kate en Sabine eindelijk samen zijn, lopen de spanningen hoog op, en komt er een familiegeheim naar boven dat hun leven op zijn kop zet…

Mijn mening

De stijl van Jojo Moyes is warm en uitnodigend. Je merkt wel dat de stijl in haar latere boeken verder ontwikkeld is.

De drie verschillende personages zijn leuk gedaan. Ze zijn alle drie zo verschillend. In het begin is Kate lastig te peilen. Je krijgt niet zo’n hoogte van haar. Sabine lijkt soms op meer op haar grootmoeder Joy dan ze eigenlijk zou willen. Het was mooi om deze drie generaties naast elkaar te zien. Dit is ook de kracht van deze roman: de verhaallijnen die langs elkaar bewegen en die op een mooie manier samenkomen.

Een debuut in een nieuw jasje? Ik weet niet of het beter is en of het iets toevoegt, maar de cover ziet er in ieder geval aantrekkelijk uit.

Eén van de eerste boeken die ik las van Jojo Moyes, was ‘Voor jou’. Dit boek was een enorm (internationaal) succes en daardoor lag de lat voor ‘Drie vrouwen’ heel hoog. Je moet alleen niet vergeten dat ‘Drie vrouwen’ het debuut van Jojo Moyes is en hierdoor kan dit verhaal misschien een beetje tegenvallen.

Een aantal gebeurtenissen spelen zich af in het verleden. Hier komt de stijl van Jojo het beste naar voren. Dit historische romangedeelte past als een handschoen bij Jojo Moyes.

‘Drie vrouwen’ is een mooi verhaal over drie sterke vrouwen met ieder hun eigen uitdagingen in verschillende tijden.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij De Fontein voor het boek!

Steun de lokale boekhandel en koop je boek daar!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Drie vrouwen

Auteur: Jojo Moyes
Uitgever: Uitgeverij De Fontein
ISBN ebook: 9789026141393 
Prijs ebook: €4,99
ISBN paperback: 9789026141379 
Prijs paperback: €12,99

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge