Recensie: Dun ijs – Noortje Brink

Recensie Dun ijs Noortje Brink

Ik las al eerder boeken van Noortje Brink, maar Dun ijs is misschien wel mijn favoriet tot nu toe. Vanaf het begin zet Noortje je op scherp. In mijn recensie ga ik je nog veel meer vertellen over deze thriller. Lees je mee?

Het verhaal van Dun ijs

Hier gaat ‘Dun ijs’ over:

In de thriller ‘Dun ijs’ van Noortje Brink vertrekt Saskia met haar man, dochtertje en moeder Thea naar Oostenrijk voor een wintersportvakantie. Daarmee hoopt Saskia haar moeder een hart onder de riem te steken. Thea verloor een jaar geleden haar man na een aanrijding en leeft sindsdien teruggetrokken. Dat haar moeder rouwt, begrijpt Saskia, maar ze heeft het gevoel dat er meer aan de hand is…

Onderweg naar Oostenrijk komen ze een aantal keer dezelfde andere Nederlandse auto tegen. Omdat ze een populaire route volgen denkt Saskia er niets van, tot haar opvalt dat Thea paniekerig probeert te zien wie er achter het stuur zit. Wanneer Saskia haar moeder uiteindelijk confronteert met haar gedrag blijkt dat er iets speelt met gevolgen voor het hele gezin.

Mijn mening

De thrillers van Noortje Brink hebben allemaal een goed begin. Het zet je eigenlijk direct op scherp. In ‘Dun ijs’ is dat niet anders. Vanaf de eerste pagina zit de vaart goed in het verhaal.

De stijl van Noortje Brink is verbeterd, als je het vergelijkt met haar eerdere boeken. Je merkt dat ze gegroeid is in haar stijl. Het is mooi om getuige van deze groei te zijn.

Er worden kleine bommetjes spanning gedropt in het verhaal. Kleine gebeurtenissen of verwijzingen die de vaart erin houden. In krap 118 pagina’s heb je geen tijd voor een lange spanningsopbouw, want de lezer moet direct in het verhaal getrokken worden. Dit doet Noortje Brink heel goed. Er is gezorgd voor een goede spanningsopbouw.

De personages waren wel een tikkeltje vlak. Ik miste bijvoorbeeld diepgang bij Saskia.

Noortje Brink zet je regelmatig op het verkeerde spoor. Er zit een interessante wending in de thriller. Ik moet bekennen: ik zat helemaal verkeerd!

Als je houdt van de boeken van Linda van Rijn of Suzanne Vermeer, dan is deze thriller een aanrader voor je!

Met Dun ijs zet Noortje Brink zichzelf nog meer op de kaart als thrillerauteur!

Meer lezen van Noortje Brink?

Andere boeken van Noortje Brink zijn:

Liefs,

Veronique

*Bedankt Loft Books voor het boek!

Je kunt het boek bij de online boekhandel, zoals Bol.com kopen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Dun ijs

Auteur: Noortje Brink
Uitgever: Loft Books
ISBN ebook: 9789047205821 
Prijs ebook: €2,99

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge