Recensie: Echtgenoten, echte mannen – Rob Bakker

Echtgenoten, echte mannen

Van Uitgeverij LetterRijn kreeg ik de roman Echtgenoten, echte mannen van Rob Bakker. De ondertitel 7 mannen, 1 huwelijk maakte me nieuwsgierig naar dit verhaal. In deze recensie vertel ik je meer over dit boek! Lees je mee?

Het verhaal van Echtgenoten, echte mannen

‘Echtgenoten, echte mannen’ gaat over zeven mannen, echtgenoten en echte mannen in een dwaaltocht van liefde en valkuilen. Bestaat de Grote Liefde of is dat het Grote Toeval? Schrijvers schrijven altijd hetzelfde boek en vrouwen trouwen altijd dezelfde man, zo jagen echte mannen altijd dezelfde vrouw na. Dromen zijn niet echt, maar daar kunnen de echtgenoten niet mee leven. Liever dan de droom om te brengen, doen ze het de vrouw die de droom belichaamde. Dit is het verslag van zeven mannen, echtgenoten en echte mannen in een dwaaltocht in een doolhof van liefde en valkuilen. Meer smaken dan die zeven zijn er niet, al kijken de zeven mannen zeven keer anders naar zichzelf. Zoals iedere vrouw ook haar echtgenoot, haar eigen fantasieman schept.

*Samenvatting van de site van Uitgeverij LetterRijn. Ik vond de flaptekst te mooi om hem zelf te schrijven.

Mijn mening

‘Echtgenoten, echte mannen’ is uitgegeven als hardcover (en als e-book). Het boek heeft een mooie harde kaft met een aparte voorkant. De cover voelt retro aan door het lettertype en de kleuren (rood en geel). Dit retro-gevoel kreeg ik ook tijdens het lezen.

Het verhaal bestaat uit verschillende hoofdstukken. Tussen neus en lippen door laat Rob Bakker elk hoofdstuk een bommetje ontploffen. Hierdoor moet je verder lezen.

Rob Bakker heeft een charmante, bijna gelaten stijl. Het is soms iets te ‘wollig’ met veel woorden en lange zinnen. Toch stoorde mij dit niet. Het paste ook bij de sfeer van het verhaal en de personages.

Het zijn zeven personages en nog een aantal bijpersonages. In het begin is het even wennen aan de verschillende namen van de mannen, maar langzaam vorm je je een beeld van de zeven echtgenoten. Toch zijn niet alle personages even goed uitgewerkt, maar voor het verhaal werkte het wel. Met te veel informatie over de personages was de eenvoud van het verhaal verloren gegaan.

In een korte tijd wordt heel veel verteld. Er zitten ook een aantal tijdsprongen in. Deze sprongen zorgen voor allerlei draadjes en vragen, maar uiteindelijk komt het op een mooie manier bij elkaar. Tot het einde heb je geen idee hoe het zit.

Echtgenoten, echte mannen is een mooie roman. Rob Bakker heeft een charmante stijl!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij LetterRijn voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

One Reply to “Recensie: Echtgenoten, echte mannen – Rob Bakker”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge