Recensie: Een afgesloten huis – M.P.O. Books

Ik lees graag detectives en als je me al langer volgt, dan weet je dat ik gek ben op de boeken van Baantjer. Van E-Pulp Publishers mocht ik de detective Een afgesloten huis van M.P.O. Books lezen. In mijn recensie vertel ik je meer over dit boek. Lees je mee?

Het verhaal van Een afgesloten huis

Hier gaat ‘Een afgesloten huis’ over:

De Utrechtse topcrimineel Fred Duijster wordt in zijn zwaarbeveiligde woning op beestachtige wijze afgemaakt. Volgens beelden van een bewakingscamera kreeg Duijster bezoek van slechts één persoon. Rechercheur Arthur van der Camp meent in hem Rafaël du Mez te herkennen, een berucht draaideurcrimineel. Maar Du Mez beweert dat hij onschuldig is, om zich vervolgens op zijn zwijgrecht te beroepen. Hij wordt geloofd door zijn zus, die een advocaat inschakelt op voorwaarde dat deze Du Mez vrijpleit. Raadsman Sjoerd Guikema heeft echter het gevoel voor een onmogelijke opgave te staan.

Mijn mening

‘Een afgesloten huis’ is interessant opgezet. Je leest het verhaal vanuit twee verschillende kanten. Dit geeft het geheel een andere belevenis. In het begin is het hierdoor wel even wennen. Wie is wie? Hoe zit het? En om wie draait het nu?

Sommige personages worden niet altijd even goed uitgewerkt. Jammer, want hierdoor is het uit evenwicht. Ik vond wel alle personages erg origineel.

Het verhaal begint spannend. Eén gebeurtenis zet alles op scherp. Het is een hele leuke, spannende detective met een aantal goede plottwisten. Het is anders dan een ‘normale’ detective. In hoeverre er natuurlijk ‘normale’ detectives bestaan.

Er wordt in ‘Een afgesloten huis’ regelmatig verwezen naar eerdere delen. Je kunt echter het boek prima los lezen. Ik denk wel dat je het verhaal beter begrijpt als je de andere delen ook leest. De personages zijn dan misschien ook beter uitgewerkt.

Een afgesloten huis is een leuke, spannende detective met een aantal goede plottwisten.

Liefs,

Veronique

*Bedankt E-Pulp Publishers voor het boek!

*Je kunt het boek bij de lokale of online boekhandel bestellen!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Een afgesloten huis

Auteur: M.P.O. Books
Uitgever: E-Pulp Publishers/ De Leeskamer
ISBN ebook: 9789492715449 
Prijs ebook: €7,95
ISBN paperback: 9789086060382 
Prijs paperback: €17,99

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge