Recensie: Een Indische Prins – Harry Smith 

Een Indische PrinsVan schrijver Harry Smith kreeg ik zijn historische roman Een Indische Prins. Het verhaal speelt zich af op het eiland Java in de eerste helft van de 20e eeuw. Een bijzondere achtergrond voor een verhaal. In deze recensie vertel ik je meer over het boek. Lees je mee?

Het verhaal

“Een Indische Prins” gaat over Jan Carel. Hij is een onbevangen en gevoelige jongen. Jan Carel is de zoon van een Hollandse planter en een Javaanse prinses. Het verhaal speelt zich af in de eerste helft van de 20e eeuw. Het is de tijd van de crisis in de jaren dertig, de Tweede Wereldoorlog en de bezetting van Nederlands-Indië door Japan. Jan Carel overwint zijn identiteitsprobleem en groeit uit tot overlever. Tot het noodlot toeslaat.

Mijn mening

De schrijfstijl van Harry Smith is heel vloeiend en beeldend. De pagina’s vliegen door je handen. Sommige zinnen zijn heel mooi.

In “Een Indische Prins” wordt de lezer meegenomen naar het Java van de eerste helft van de 20e eeuw. Je krijgt een kijkje in het leven van Jan Carel en je leert hem kennen. De groei van Jan Carel als persoon is heel mooi om te zien. De verandering in de denkbeelden van Jan Carel vind ik heel interessant.

Het verhaal is interessant door de achtergrond en de historie. De geschiedenis van Nederlands- Indië en de bezetting door de Japanners wordt op een “mooie” manier verteld. Dit historische aspect maakt deze roman af.

De tijd gaat soms erg snel en dan heb je het idee alsof je een gedeelte van het leven van Jan Carel mist. Alsof het niet af is. Het einde paste niet helemaal bij het verhaal en liet me met een apart gevoel achter.

De voorkant is simpel, maar doeltreffend. De aandacht gaat naar het jongetje op de cover, zoals ook de aandacht in het verhaal gaat naar het leven van Jan Carel. De titel is goed gekozen en past bij het verhaal.

Een Indische Prins is een interessant verhaal tegen een bijzondere historische achtergrond.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Harry Smith voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Dit boek kopen?
Boeken algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge