Recensie: Een Italiaanse zomer – Catherine Mangan

Ik heb een lekkere zomerse feelgood voor je. Droom weg naar Italië! Ik las Een Italiaanse zomer van Catherine Mangan. In mijn recensie vertel ik je graag meer. Lees je mee?

Het verhaal van Een Italiaanse zomer

Nadat haar relatie op de klippen is gelopen, vertrekt Lily naar het zonovergoten Italiaanse eilandje Ischia voor de bruiloft van haar twee beste vriendinnen. Het is precies wat ze nodig heeft: tien dagen genieten in een luxehotel met een adembenemend uitzicht op zee. Dé perfecte remedie voor een gebroken hart.
 
Wanneer ze met haar ziel onder de arm over het strand zwerft, maakt ze kennis met Matt, die daar al jaren samen met zijn dochtertje woont. Dankzij hem leert ze de magie van het betoverende eiland kennen. Ischia heeft meer toeristen nodig, vertelt hij, en door haar werk weet Lily precies hoe ze moet helpen. Plotseling droomt ze van een toekomst op Ischia. En vreemd genoeg duikt ook Matt daarin op…

Mijn mening

‘Een Italiaanse zomer’ van Catherine Mangan is een heerlijk wegdroomboek. Het is echt een vakantieboek voor de zomer. Het heeft alle ingrediënten van een lekkere feelgood. Het is gewoon een verhaal om lekker bij te ontspannen.

Het verhaal zit vol drama en misschien is het soms een tikkeltje overdreven. Toch vond ik het heerlijk weglezen. In het begin leek het een beetje een cliché, maar dat is het toch ook weer niet. Het feit dat er twee bruiden zijn, vind ik geweldig!

Catherine Mangan heeft een beeldende schrijfstijl. Je ruikt de omgeving, je proeft de pasta’s en waant je even in Italië. Dit vond ik zo goed gedaan. Dit maakt deze feelgood bijzonder!

Aan Lily moest ik even wennen. Ze is soms een tikkeltje irritant. Ze is naïef, maar langzaam ontwikkelt ze een eigen mening. De rest van de personages blijft oppervlakkig. Als het verhaal iets meer diepgang had gehad dan was het een perfect verhaal geweest. Dit miste ik nu.

Wil je wegdromen in Italië? Lees dan Een Italiaanse zomer!

Liefs,

Veronique

Je kunt dit boek bij de lokale boekhandel en o.a. Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Een Italiaanse zomer

Auteur: Catherine Mangan
Vertaler: Erica van Rijsewijk
Uitgever: HarperCollins
ISBN paperback: 9789402710533
ISBN E-Book: 9789402766134

Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge