Recensie: Een kalkoen, een kat en een kaassoufflé – Denise Meijer

Een kalkoen, een kat en een kaassoufflé van Denise Meijer
Cover van LoftBooks

Het is tijd voor weer een lekker kerstboek! Ik las Een kalkoen, een kat en een kaassoufflé van Denise Meijer. Een leuk verhaal met een herkenbare kerstsituatie. Ik vertel je er graag meer over. Lees je mee?

Het verhaal van Een kalkoen, een kat en een kaassoufflé

Astrid heeft niet veel nodig om gelukkig te zijn. Een opgeruimd huis, haar kat Milka op schoot en een lekkere geurkaars op tafel, dat is al genoeg. Alleen rond de feestdagen, als overal plaatjes van perfecte gezinnen en nieuwe geliefden voorbijkomen, twijfelt ze daaraan. Ze troost zich met de gedachte dat ze helemaal geen tijd heeft voor de liefde, ze heeft een drukke baan en is bovendien uit op promotie. En gelukkig kan Astrid altijd terecht bij haar liefhebbende familie. Als haar ouders hun traditionele kerstdiner niet kunnen organiseren vanwege een verbouwing, nodigt Astrid iedereen in haar appartement uit. Ze bereidt de avond tot in de puntjes voor, maar als er cruciale ingrediënten blijken te ontbreken, er een ongenode gast op de stoep staat en haar nieuwe buurman, ‘de kattenhater’, opeens aanklopt, is het maar de vraag of Astrid alle (kerst)ballen in de lucht kan houden. Houdt ze haar hoofd koel? En leert ze dit jaar waar kerst echt om draait?

Mijn mening

‘Een kalkoen, een kat en een kaassoufflé’ heeft zo’n grappige voorkant. Ik kwam erachter toen mijn e-reader op stand-by stond en mijn oog op de chagrijnige kat viel. Hij kijkt zo lekker boos. De titel is wel een tongbreker en volgens mij heb ik alle volgordes al eens gezegd.

Denise Meijer heeft een fijne stijl. Het leest gewoon heel makkelijk. Je zit direct in het verhaal. Je wordt op een mooie manier meegenomen in het leven van Astrid. Denise Meijer heeft de kracht om hele herkenbare situaties te schetsen. De kerstsituatie en het organiseren van een kerstdiner zal iedereen wel herkennen en de eventuele stress die daarbij komt kijken is misschien ook niet vreemd voor veel lezers.

Voor mijn gevoel ging de tijd wel erg snel. Het voelde een beetje onnatuurlijk. Astrid is een leuk personage. En vooral de rol van Milka, de kat, is verrassend.

Er zit heel veel humor in dit verhaal. Ik had een bepaalde wending wel verwacht, maar alsnog was het voor een groot gedeelte anders dan ik had verwacht. Dit vond ik goed gedaan!

Het is een lekker kerstverhaal met de nodige humor. Ik heb genoten!

Een kalkoen, een kat en een kaassoufflé is een verhaal met humor, herkenbare situaties en een lekker kerstgevoel!

Benieuwd naar dit verhaal? Houd mijn blog in de gaten! Of je leest het verhaal nu al via Bol.comBookspot of Bruna.

Blogmas 2022

Dit artikel is onderdeel van Blogmas 2022! Samen tellen we op Veronique’s Boekenhoekje af tot en met 31 december. Elke dag verschijnt er minimaal 1 artikel. Verwacht veel recensies, boekentips, winacties en nog veel meer leuks. Ik heb er zin in! Hopelijk jij ook!

Als eerste de nieuwe blogposts van Blogmas lezen? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.Liefs,

Veronique

Bedankt LoftBooks voor dit boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Een kalkoen, een kat en een kaassoufflé

Auteur: Denise Meijer
Uitgeverij: LoftBooks
ISBN E-Book: 9789047208037

Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge