Recensie: Een puppy voor Valentijn – Simone Luijten

Een puppy voor Valentijn
Foto cover van Uitgeverij Loft Books

Van Loft Books kreeg ik het ebook Een puppy voor Valentijn van Simone Luijten. Ik las al eerder ‘Een puppy voor kerst’ uit deze puppyverhalenserie. In mijn recensie vertel ik je meer over dit heerlijke feelgoodverhaal. Lees je mee?

Het verhaal van Een puppy voor Valentijn

Hier gaat ‘Een puppy voor Valentijn’ over:

Auke doet elke maandag en donderdag boodschappen bij de supermarkt en rekent altijd af bij dezelfde kassa, die van Nynke. Het maakt hem niet uit hoe lang de rij is, Auke wacht geduldig tot hij aan de beurt is. Al twee jaar lang probeert hij de moed te verzamelen om Nynke mee uit te vragen, maar het lukt telkens net niet. Op een dag ziet hij een briefje in de supermarkt hangen: puppy te koop. De hond van Nynke heeft een nestje en Auke grijpt zijn kans. Hij leest zich in over cockerspaniëls en staat dan bij Nynke op de stoep om de puppy te halen, én om te vragen of ze voortaan samen de honden zullen uitlaten. Maar dan neemt het verhaal een wending. Wie zal voortaan de puppy uitlaten?

Mijn mening

De voorkant is zo schattig! Je smelt toch weg bij zo’n lief hondje?!

Simone Luijten heeft een hele fijne stijl en je wordt eigenlijk direct in het verhaal gezogen. Je leeft zo mee met Auke.

Het verhaal heeft maar tachtig pagina’s volgens mij. Hierdoor moet je snel in het verhaal zitten en dat weet Simone goed te doen. Het is een verhaal vol romantiek en met een aantal mooie clichés. Die clichés waren trouwens totaal niet storend. Ze maakten dit verhaal af.

Eigenlijk zijn het twee losse verhaallijnen. Deze zijn afzonderlijk goed en erg mooi, maar ze komen op zo’n aparte manier bij elkaar. Ik snapte deze wending niet. Hij was wel verrassend, maar voor mijn gevoel paste deze wending niet bij het verhaal.

Daarnaast heeft het verhaal ook nog een interessant onderwerp in beide verhaallijnen zitten. Dat maakt het interessant. Hierdoor is het meer dan een feelgood verhaal. Ik ga geen spoilers weggeven over dit onderwerp 😉

Een puppy voor Valentijn is romantisch, feelgood en heeft een interessant onderwerp.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Loft Books voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Een puppy voor Valentijn

Auteur: Simone Luijten
Uitgever: Loft Books
Aantal pagina’s ebook: 80
ISBN ebook: 9789047205067
Prijs ebook: €3,99

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge