Recensie: Een verrukkelijk fiasco – Lotte Petersen

Cover van Uitgeverij HarperCollins

Eén van de leukste dingen vind ik het ontvangen van boeken voor de verschijningsdatum. Je krijgt dan namelijk de kans om een boek te lezen voor het in de winkels ligt. Altijd een eer en zo leuk! Van Uitgeverij HarperCollins mocht ik Een verrukkelijk fiasco van Lotte Petersen lezen. Vanaf vandaag, 6 oktober, ligt het boek in de winkels! Ik vertel je in mijn recensie meer over deze feelgood met een Italiaans tintje. Lees je mee?

Het verhaal van Een verrukkelijk fiasco

Hier gaat ‘Een verrukkelijk fiasco’ over:

Wanneer de 23-jarige Mia de kans krijgt om als nanny in Rome te gaan werken, grijpt ze deze met beide handen aan. Het leven bij de Italiaanse filmster Vanessa, regisseur Luca en hun twee zoontjes klinkt als een droom. Maar de realiteit blijkt anders: hysterische woedeaanvallen, ongeschreven schoolpleinwetten en torenhoge taalbarrières…

Mia probeert de harten van kleuter Leo en tiener Tommaso te veroveren en hen ondertussen te behoeden voor rondscheurende Vespa’s. Collega-nanny’s helpen haar op weg, evenals de sympathieke chef-kok Andrea. Dan ontdekt Mia een intiem geheim over haar werkgever. Is ze wel bestand tegen deze Italiaanse glamourwereld? En waarom vluchtte ze eigenlijk van haar oude leven in Leiden… en van één persoon in het bijzonder?

Mijn mening

De cover van ‘Een verrukkelijk fiasco’ is ergens heel zomers, maar door de kleuren is het ook een lekkere cover voor de herfst. De titel vind ik leuk gevonden.

In het begin deed het verhaal me denken aan de film ‘The Nanny Diaries’. Deze film is trouwens gebaseerd op het gelijknamige boek van Emma McLaughlin en Nicola Kraus. In deze film volg je ook een nanny en zij maakt ook allerlei avonturen mee met haar ‘kinderen’. Lotte Petersen schetst alle gebeurtenissen op een humoristische, vlotte manier. Ze neemt je mee naar Rome en soms voel je zo goed de frustratie van Mia: de taalbarrière, de perikelen met de kinderen en allerlei ongeschreven regels.

De personages zijn leuk en sommige zijn lekker stereotype. Ik kreeg echter geen band met de personages, omdat ze nogal vlak bleven. Leo is een leuke kleuter, misschien ietwat hysterisch, maar ik vind hem soms erg aandoenlijk. Tommaso is een typische tiener. Toch heeft hij ook een kwetsbare kant.

Het genre van dit verhaal is een feelgood, maar ik miste de verschillende lagen in het verhaal. Het blijft vlak. Soms is het verhaal voorspelbaar en een beetje cliché.

Tijdens het lezen dwaal je af naar Rome. Je proeft bijna de pizza’s en je voelt de warmte. Ik heb genoten van het gevoel dat ik kreeg toen ik het verhaal las.

Een verrukkelijk fiasco neemt je mee naar Rome en laat je wegdromen.

Liefs,

Veronique

Je kunt dit boek bij de lokale boekhandel en o.a. Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Een verrukkelijk fiasco

Auteur: Lotte Petersen
Uitgever: Uitgeverij HarperCollins
ISBN paperback: 9789402708868 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge