Recensie: Een vervlogen droom – Rosemarijn Milo

Cover van Rosemarijn Milo

Van auteur Rosemarijn Milo mocht ik de roman Een vervlogen droom lezen. Een mooi verhaal over het leven van een bijzondere vrouw. Ik vertel je er graag meer over. Lees je mee?

Het verhaal van Een vervlogen droom

Augusta Francisca Maes, Guusje (1891-1918), had zich haar leven als getrouwde vrouw wel heel anders voorgesteld. Zij was feministe, niet helemaal ‘avant la lettre’, maar zonder het zich bewust te zijn en misschien zelfs zonder het woord te kennen. Zij blijft dromen van een ander vrouwenleven, onafhankelijk en niet ondergeschikt, maar de werkelijkheid van het begin van de 20e eeuw en het huwelijk met een man die wel van haar houdt maar niets van haar begrijpt – alles tegen de achtergrond van de Eerste Wereldoorlog – zijn haar ten slotte fataal.

Mijn mening

De cover van ‘Een vervlogen droom’ is heel persoonlijk en het lijkt wel een oud dagboek. Ik houd ervan! Het deed me denken aan een ander boek, ‘Het hoge woord’, van Rosemarijn Milo.

Het verhaal begint met een heel goed voorwoord en de reden waarom Rosemarijn dit verhaal wilde vertellen. Hoofdpersoon Guusje is namelijk de oma van Rosemarijn. Er was niet veel over haar bekend. Het grootste gedeelte van het verhaal is fictie, maar toch krijg je een mooi beeld van Guusje.

In het verhaal schrijft Guusje brieven. Je leest de brieven aan anderen, maar je leest niet de andere brieven. Toch krijg je genoeg informatie. Je mist nagenoeg niets. Ik houd ervan! Het deed me denken aan ‘De Tuin’ van Hennie Molenaar.

Rosemarijn Milo heeft een warme, elegante stijl. Het is alsof ze naast je op de bank zit en je de brieven voorleest. De voetnoten geven extra informatie en dat was een mooie meerwaarde.

Het verhaal was opeens afgelopen. Gelukkig was er een nawoord met uitleg. Hierdoor kon je het einde beter plaatsen. Ik vond het jammer dat het verhaal zo kort was. Ik had graag nog meer willen lezen over Guusje. Het was een heel mooi verhaal!

Een vervlogen droom is een heel mooi verhaal!

Liefs,

Veronique

Bedankt Rosemarijn Milo voor het boek!

Je kunt dit boek bij de lokale boekhandel en o.a. Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Een vervlogen droom

Auteur: Rosemarijn Milo
ISBN paperback:  9789087598310 
ISBN e-book: 9789087598853 

Op de hoogte blijven?

Abonneer je hier op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge