Recensie: Eerlijk duurt het langst – Karen M. McManus

Eerlijk duurt het langst

Van Uitgeverij Unieboek Het Spectrum ontving ik Eerlijk duurt het langst van Karen M. McManus. Een spannende young adult over het spel Truth or Dare. In mijn recensie vertel ik je meer over dit spannende boek. Lees je mee?

Het verhaal van Eerlijk duurt het langst

Dit staat op de achterkant van ‘Eerlijk duur het langst’:

Mis jij About That ook zo? Ik wel. Laten we een nieuw spel spelen. Stuur mij je keuze: Truth or Dare.

‘Eerlijk duurt het langst’ neemt de lezer mee terug naar Bayview High, een jaar na de dood van Simon Kelleher, de oprichter van de roddelapp About That. Tot nu toe heeft niemand de honger naar roddels zo goed kunnen stillen als hij dat kon, maar dat verandert wanneer iemand op school begint met een spelletje Truth or Dare. De leerlingen ontvangen een bericht van een anonieme afzender, en ze moéten kiezen. Als je kiest voor de waarheid wordt je diepste geheim onthuld; een opdracht kan gevaarlijk en zelfs dodelijk zijn. Simon mag dan gestorven zijn, iemand houdt zijn naam in ere – en gaat daarvoor over lijken.

In ‘Eerlijk duurt het langst’ komen fans van ‘Een van ons liegt’ erachter hoe het nu met de Vier van Bayview gaat en ontmoeten ze nieuwe personages die ervoor zullen zorgen dat ze het boek niet meer kunnen wegleggen.

Mijn mening

‘Eerlijk duurt het langst’ is het vervolg op ‘Een van ons liegt’. Ik heb dit eerste deel niet gelezen en dat merkte ik soms. Hierdoor duurde het even voor ik in het verhaal zat. Ik moest even uitvogelen wie wie was en hoe de relaties tussen de personen waren. Uiteindelijk leer je de namen en de relaties snel en neemt het verhaal je mee. Je kunt het dan niet meer wegleggen.

De vormgeving van dit boek is prachtig gedaan. De cover is aantrekkelijk en de titel maakte me nieuwsgierig. De verwijzing van de titel is heel goed gedaan. Het past bij het mysterieuze sfeertje in het verhaal.

Je merkt aan verschillende gebeurtenissen dat er iets borrelt aan de oppervlakte. De spanning wordt subtiel opgebouwd door Karen McManus.

Het plot zit goed in elkaar en de ontknoping is onverwachts. Het verhaal begint kabbelend, maar al snel komt er een enorm tempo in. Het lijkt wel een rit in een bloedstollende achtbaan. De stijl van Karen McManus is vlot en strak.

Om een goed beeld te krijgen van het hele verhaal is het raadzaam om deel 1 ook te lezen. Het verhaal is echter ook prima los te lezen.

Eerlijk duurt het langst is een spannend verhaal met een enorm tempo. Het is net een rit in een bloedstollende achtbaan.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij Unieboek Het Spectrum voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Je kunt het boek kopen bij Bol.com of bij de lokale boekhandel!

Gegevens van Eerlijk duurt het langst

Auteur: Karen M. McManus
Uitgever: Van Goor / Unieboek Het Spectrum
Aantal pagina’s: 320
ISBN ebook: 9789000370924
Prijs ebook: €12,99
ISBN paperback: 9789000370870
Prijs paperback: €19,99

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge