Recensie: Eigenlijk helemaal niet goed – Amy Lavelle

Verrassingspost is altijd leuk! Uitgeverij The House of Books stuurde mij als verrassing Eigenlijk helemaal niet goed van Amy Lavelle op. Een roman met een verdrietig randje. Ik vertel je er graag meer over. Lees je mee?

Let op: Deze roman gaat over rouw en verdriet.

Het verhaal Eigenlijk helemaal niet goed

Hannah is achtentwintig jaar wanneer haar moeder een ongeluk krijgt, met spoed naar het ziekenhuis wordt gebracht en nooit meer wakker wordt. Haar eerste instinct? Haar moeder bellen. Terwijl Hannah de rots in de branding voor haar emotioneel instabiele vader en chaotische zusje moet zijn, leert ze cruciale levenslessen die haar moeder haar nooit verteld heeft, zoals:

– Hoe je een begrafenis plant
– Hoe je een plafond schoonmaakt
– Hoe je de confrontatie met je angsten aangaat
– Hoe je op een tandem rijdt
– Hoe je moeder moet zijn

Maar er is één les die Hannah graag van haar moeder had geleerd: als je net de persoon bent verloren die alles een betekenis gaf, hoe moet je dan in hemelsnaam jezelf vinden?

Mijn mening

‘Eigenlijk helemaal niet goed’ van Amy Lavelle deed me in eerste instantie denken aan de boeken van Sophie Kinsella en Jill Mansell. Het heeft dezelfde luchtigheid en zit boordevol humor.

Toch is er iets wat deze roman anders maakt. Het heeft een verdrietig randje. Hannah verliest haar moeder en dat brengt de nodige emoties met zich mee. Het is verdrietig, maar toch voelde ik het verdriet niet echt. Het bleef nogal vlak. Het is een heel herkenbaar onderwerp en daardoor kun je je goed inleven in dit verhaal. Iedereen verliest weleens iemand en rouw is een herkenbaar onderwerp. Dit geeft het verhaal een kwetsbare en breekbare kant.

Soms miste ik de rode draad. Ik vroeg me af waar het verhaal naar toe zou gaan. Hierdoor verslapte mijn aandacht soms en vond ik het moeilijk om door te lezen.

Hannah is een interessant personage, maar je krijgt geen hoogte van haar. Ik kon hierdoor niet echt meeleven met Hannah en haar emoties. Jammer, want dat had dit verhaal afgemaakt.

Het is een roman met veel humor en luchtigheid. Dit zorgt voor een frisse tegenhanger. Ik weet niet of dit de roman voor mij was, maar ik ben wel benieuwd hoe Amy Lavelle zich gaat ontwikkelen als auteur.

Eigenlijk helemaal niet goed is luchtig en kwetsbaar tegelijk!

Liefs,

Veronique

Bedankt The House of Books voor het boek!

Je kunt dit boek bij de lokale boekhandel en o.a. Bol.comBookspot en Bruna bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Eigenlijk helemaal niet goed

Auteur: Amy Lavelle
Vertaler: Marjet Schumacher
Uitgever: The House of Books
ISBN paperback: 9789044361742
ISBN E-Book: 9789044361759

Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge