Recensie: Esmé – Annet Langedijk

Van Futuro Uitgevers kreeg de roman Esmé van Annet Langedijk. Ik vertel je er graag alles over. Lees je mee?

Het verhaal van Esmé

‘Esmé’ is een ontroerende en aangrijpende roman, waarin een jonge vrouw vier cruciale weken van haar leven beschrijft. Wanneer Esmé het bericht ontvangt dat haar vaders gezondheid snel achteruitgaat en definitief in een tehuis moet blijven, wordt haar leven op zijn kop gezet. Ze moet terug naar haar geboortedorp om het ouderlijk huis leeg te halen voor verkoop. Als Esmé een ding niet wil, dan is het wel teruggaan naar de plek vol verdrietige herinneringen. Ze is dan ook van plan om alles zo snel mogelijk te regelen en dan weer terug te gaan naar de stad, waar ze haar leven heeft opgebouwd. Het loopt echter totaal anders. Ze wordt tijdens haar verblijf op de plek waar ze opgroeide op onverwachte wijze geconfronteerd met haar verleden en beseft daardoor wie ze is en waar haar toekomst werkelijk ligt. Een verhaal vol levenskunst dat raakt en je aan het denken zet.

Mijn mening

De cover van ‘Esmé’ is een hele bijzonder. Het is grafisch erg sterk. Hij zou me alleen niet zijn opgevallen in bijvoorbeeld de boekwinkel. Hij is nogal eenvoudig. Een hele kleurrijke en aanwezige cover past ook niet bij het verhaal. Ik snap echter wel de keuze van deze cover.

Het is een verdrietig verhaal. Bijna melancholisch. Het verdriet sijpelt door de pagina’s. Het is ontzettend emotioneel. Ik was regelmatig in tranen, omdat het een verhaal is dat je raakt. Het is zo kwetsbaar en breekbaar. Het is schrijnend en dat raakte me.

Annet Langedijk heeft een hele fijne stijl. Sommige zinnen zijn net poëzie. Langzaam ontvouwt zich het verhaal. De flashbacks zijn een mooie toevoeging. Hierdoor krijgt het verleden van Esmé vorm. Je leert haar goed kennen. Ik vond dit een hele mooie ontwikkeling in het verhaal. De flashbacks hadden echt een duidelijke toegevoegde waarde.

Ik heb genoten van deze roman van Annet Langedijk. Ik ben benieuwd naar meer van deze auteur!

Esmé is een bijzonder verhaal! Het is er een die je raakt.

Liefs,

Veronique

Bedankt Futuro Uitgevers voor het boek!

Je kunt dit boek bij de lokale boekhandel en o.a. Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Esmé

Auteur: Annet Langedijk
Uitgever: Futuro Uitgevers
ISBN paperback:  9789492939708
ISBN e-book: 9789492939722

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge