Recensie: Flessenpost aan Hades en de Dagda – Jeroen Rook

Cover van Futuro Uitgevers

Soms krijg ik als blogger de mogelijkheid om een verhaal eerder te lezen. Flessenpost aan Hades en de Dagda van Jeroen Rook verschijnt op 11 april, maar vandaag lees je al mijn mening over dit intrigerende verhaal. Lees je mee?

Het verhaal van Flessenpost aan Hades en de Dagda

Wat als een brief naar het universum een helder antwoord zou opleveren? En wat als obsessie van een ontspoord hart leidt tot abnormale taferelen?

Als jonge jongen van een jaar of twintig is hoofdpersoon Peter hoteldebotel verliefd op een zekere Myrthe. Ze is zijn grote muze en in gedachten draagt hij haar op handen. In de praktijk echter is de romance ver te zoeken.

Als ze uit beeld verdwijnt, blijft ze later in zijn kneuterige leven op Peters netvlies in grote mate aanwezig. Hoe normaal hij ook wil leven… het verdwijnt nooit volledig uit beeld. Haar evenbeeld op zijn netvlies ontwikkelt zich tot een obsessie en hij ontwikkelt daarmee een schaduwleven.De roman ‘Flessenpost aan Hades en de Dagda’ is een fictief verhaal over een  engelendans omtrent een obsessieve hoofse vorm van liefde, waar droom en realiteit door elkaar lopen als kat en muis, alwaar er keer op keer een zekere mystiek om de hoek komt kijken.

Is het allemaal voor niets geweest? Wie verwacht er nu ooit antwoord te krijgen vanuit het universum? Zou Hades of de Dagda ooit haar brullende an

Mijn mening

‘Flessenpost aan Hades en de Dagda’ is zo’n intrigerend verhaal. Ik heb genoten van dit verhaal!

Jeroen Rook heeft een beeldende stijl. Het bevat veel metaforen en soms voelde dat als te veel. Hierdoor ging soms de vaart uit het verhaal.

Peter is een interessant personage. Hij is lastig te peilen, maar hij maakt een interessante ontwikkeling door. Hij groeit op een mooie manier in zijn rol van hoofdpersoon. Hij schuurt soms met de werkelijkheid en dat vind ik verfrissend. Hij heeft ook een heel interessant beroep! Barbara vond ik in het begin apart, maar ze maakt heel veel goed aan het einde. Myrthe is een tikkeltje wispelturig en ik weet niet zo goed wat ik met haar aan moet.

Jeroen Rook maakt op interessante wijze gebruik van flashbacks. Je leert hierdoor Peter kennen, maar soms raakte ik hierdoor de rode draad kwijt. Toch kwam ik uiteindelijk weer terug in het verhaal en vond ik het einde fantastisch gedaan. Het verhaal is rond en heel verrassend.

Flessenpost aan Hades en de Dagda is intrigerend en verrassend!

Benieuwd naar dit boek? Reserveer dit boek bij o.a. Bol of Bruna of steun de lokale boekhandel!

Liefs,

Veronique

Bedankt Futuro Uitgevers voor de mogelijkheid om het verhaal vooruit te lezen!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Koop je via mijn link een artikel (iets anders dan boeken mag ook) dan krijg ik een commissie! Jij merkt er niks van, maar je steunt wel Veronique’s Boekenhoekje. Meer informatie is hier te vinden.

Op zoek naar een proeflezer/meelezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Gegevens van Flessenpost aan Hades en de Dagda

Auteur: Jeroen Rook
ISBN paperback: 9789492221124 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge