Recensie: Gebroken zandloper – Joseph Roelands

Van auteur Jospeh Roelands mocht ik Gebroken zandloper lezen. Ik ga je in mijn recensie alles over dit boek vertellen. Lees je mee?

Het verhaal van Gebroken zandloper

Hier gaat ‘Gebroken zandloper’ over:

ls haar grootvader haar op pad stuurt, is de 32-jarige Juliette een toonbeeld van degelijkheid. Maar al vanaf dag één, blijkt deze geheimzinnige opdracht van opa, net zo van belang voor haar zelf te zijn, als voor hem. Waardoor het een mysterieuze ontdekkingsreis wordt, op het raakvlak tussen de fysieke – en spirituele werkelijkheid van een goddelijke oerkracht. Werelden die, vanaf dat moment, meer en meer met elkaar verstrengeld raken door vriendschap, vrouwelijke intimiteit en erotiek.

Mijn mening

De cover is tof en past bij de sfeer in het verhaal. Het begin van ‘Gebroken zandloper’ is tintelend en direct. De toon voor het verhaal is gezet. Ik vind het heel gewaagd om een boek op deze manier te beginnen.

De stijl van Joseph Roelands is recht voor zijn raap. In het verhaal zou een vleugje erotiek zitten, maar ik moet eerlijk toegeven: ik vond het teveel van het goede. Je moet hier echt van houden. De seksscènes zijn overigens niet vulgair. Het is expliciet, maar niet te. Precies in balans eigenlijk.

Soms ben ik even de weg kwijt en weet ik niet zo goed waar het verhaal heen gaat. In de dialogen staan Engelse zinnen. Er wordt bijvoorbeeld een gesprek in het Engels gehouden en sommige delen van het gesprek staan letterlijk in het Engels. Het Engels was overigens goed te volgen, maar zorgde er wel voor dat ik uit mijn leesflow werd gehaald.

Het mysterieuze tintje komt ook terug in de hoofdpersoon. Je krijgt geen goed hoogte van haar. Het paste hierdoor wel bij het mysterieuze sfeertje van het verhaal.

Er zit een hele bijzondere relatie in het verhaal. Ik ga geen spoiler weggeven, maar ik vond dit heel tof om te lezen. Het gaf het verhaal iets extra’s. De spanning wordt goed opgebouwd en je bent benieuwd hoe het afloopt.

Gebroken zandloper is mysterieus en spannend!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Joseph Roelands voor het boek.

Je kunt dit boek o.a. bij de lokale boekhandel, Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Gebroken zandloper

Auteur: Joseph Roelands
Uitgever: –
ISBN paperback: 9789403626802

2 Replies to “Recensie: Gebroken zandloper – Joseph Roelands”

  1. Veronique,

    Dankjewel voor je recensie. Ik ben er heel blij mee en ook je puntjes van kritiek zijn erg welkom!

    Als je dat leuk vindt, zal ik ook zeker weer aan je denken, bij het vervolg!

    Nogmaals dank!

    Joseph

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge