Recensie: Gedachten en Beelden – Vincent van den Berg

Gedachten en beeldenVandaag heb ik een recensie van een gedichtenbundel voor je. Van Vincent van den Berg kreeg ik zijn gedichtenbundel Gedachten en Beelden. In deze recensie vertel ik je meer over deze bundel. Lees je mee?

Het verhaal

“Gedachten en Beelden” bevat gedichten van een veertienjarige jongen. Hij vertelt over vreugde, twijfels en verdriet. Het zijn herkenbare situaties voor jong en oud. De gedichten worden afgewisseld door foto’s en tekeningen.

Mijn mening

Wat me direct opviel, was de mooie en serene opmaak. Het heeft een hele rustige uitstraling. Er wordt een bepaald rustmoment gecreëerd.

De foto’s pasten soms niet bij het gedicht of bij het gevoel dat een gedicht opriep. Het idee en de afwisseling van beelden en gedichten is heel mooi. Alleen moeten de foto’s dan wel het gevoel versterken en dat ontbrak soms.

Vincent van den Berg heeft een hele mooie en goede schrijfstijl. Er zitten mooie gedichten tussen. Sommige bezorgden mij kippenvel. De boodschap van sommige gedichten is heel mooi. De situaties zijn herkenbaar. De thema’s van de gedichten zijn goed gekozen.

Met slechts enkele zinnen weet Vincent van den Berg een bepaald gevoel neer te zetten.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Vincent voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Dit boek kopen?
Boeken algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge