Recensie: Geheugenspel – Nina Verheij

Van uitgeverij Hamley Books mocht ik meedoen aan de blogtour van Geheugenspel van Nina Verheij. In mijn recensie vertel ik je meer over deze spannende thriller. Lees je mee?

Het verhaal van Geheugenspel

Hier gaat ‘Geheugenspel’ over:

Hoe zuiver is jouw geweten?

De verkeerde dader heeft vastgezeten voor de dood van je vader. Sinds Emily deze woorden te horen kreeg, wordt de jonge rechercheur achtervolgd door vragen. Waarom heeft de man die gevangenzat bekend en wie was daadwerkelijk de schutter?

Om de waarheid te achterhalen met ze samenwerken met haar vaders vroegere partner Paul. Wie kan ze vertrouwen bij het ontrafelen van alle geheimen en wie heeft zijn eigen verborgen agenda?

Mijn mening

Nina Verheij geeft de hoofdpersonage Emily direct veel lagen. Je bent direct getuige van al het leed uit haar verleden. Meestal wordt een personage laagje bij laagje opgebouwd in een boek, maar Nina Verheij kiest voor een andere aanpak. Hierdoor heb je het idee alsof je Emily al helemaal kent. Eigenlijk is alles al weggeven, maar er zitten toch nog een aantal verrassingen in haar personage. Deze aanpak van Nina maakt je echter ook nieuwsgierig naar de rest van het verhaal.

Het verhaal is opgebouwd uit verschillende verhaallijnen. Ik wil niet te veel prijsgeven, maar het gaat over het ‘nu’ en over gebeurtenissen uit het verleden. Deze flashbacks geven het verhaal extra informatie en maken het prettig leesbaar. Langzaam komen het heden en het verleden samen.

Het duurt even voor er vaart in het verhaal komt. Als er eenmaal tempo in het verhaal zit, dan moet het boek uit. Er zitten een aantal goede plottwisten in het verhaal.

Nina Verheij weet je op het verkeerde been te zetten. Je denkt dat je het als lezer allemaal wel weet. De ontknoping is snel, maar verrassend.

Tijdens het lezen vroeg ik me af of dit boek onderdeel is van een serie rondom rechercheur Emily. Na het lezen deed ik even onderzoek en kwam ik uit bij ‘Fatale keuzes’. Dit boek verscheen in 2019. Als je dit deel hebt gelezen, dan kun je bepaalde informatie in ‘Geheugenspel’ beter plaatsen. Er zitten, denk ik, ook spoilers uit ‘Fatale keuzes’ in dit boek.

Geheugenspel is spannend, verrassend en vlot!

Blogtour Geheugenspel

Deze recensie is onderdeel van de blogtour rondom ‘Geheugenspel’ van Nina Verheij. Deze bloggers doen ook mee aan de blogtour. Sommige recensies staan al online.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Hamley Books voor het boek en de leuke blogtour!

*Je kunt het boek bij de lokale of online boekhandel zoals Bol.com kopen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Geheugenspel

Auteur: Nina Verheij
Uitgever: Hamley Books
ISBN ebook: 9789463967525 
Prijs ebook: €10,99
ISBN paperback: 9789463967518
Prijs paperback: €20,99

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge