Recensie: Gevangen in dilemma’s – Norman Jansen

Van Norman Jansen las ik al ‘De stilte van het water‘ en ‘Een gemakkelijke prooi’. Norman werkt bij de Koninklijke Marechaussee en is een expert op het gebied van mensenhandel en mensensmokkel. Deze ervaringen verwerkt hij in zijn boeken. In zijn nieuwste boek Gevangen in dilemma’s is dat niet anders. In deze recensie ga ik je alles vertellen over deze intrigerende roman. Lees je mee?

Het verhaal van Gevangen in dilemma’s

Hier gaat ‘Gevangen in dillema’s’ over:

Ze gaan voor elkaar door het vuur, gemeenschappelijk bloed vloeit immers door hun aderen. Vanuit hun erbarmelijke en uitzichtloze situatie in Venezuela proberen Rafaely en Sharina een beter bestaan op te bouwen op het nabijgelegen eiland Curaçao. Met gevaar voor eigen leven wagen zij – op illegale wijze – de overtocht naar het tropische eiland, in de hoop hun achtergebleven familieleden te voorzien van voldoende financiële middelen om daar in Venezuela te overleven. Tegelijkertijd vertrekt aan de andere kant van de wereld een Nederlandse jongen vol goede moed naar het onbekende avontuur, op dat moment nog in het ongewis van het onwerkelijke drama dat hem en zijn familie te wachten staat. Onbedoeld raken ze betrokken bij schokkende – en haast onmenselijke – incidenten waarbij criminele organisaties geen enkele vorm van geweld schuwen. Op nog geen steenworp afstand, en onder de tropische zon, genieten toeristen ondertussen van hun welverdiende vakantie. Onwetend van het drama dat zich vlak voor hun voeten afspeelt.

Mijn mening

De voorkant is bijzonder en hij past bij het verhaal. Ik weet alleen niet of hij mij zou zijn opgevallen in de boekhandel. ‘Gevangen in dilemma’s’ begint heel intens. Het is emotioneel en grijpt je direct aan.

De stijl van Norman is fijn. Je merkt dat de stijl zich ontwikkeld heeft en dat Norman een mooie groei heeft doorgemaakt. Het verhaal loopt nog lekkerder en leest nog iets fijner dan de twee andere boeken die ik van Norman las.

De verhaallijnen zijn bijzonder en op het eerste oog snap je niet hoe ze bij elkaar gaan komen. Er zijn zoveel verschillen tussen de verhaallijnen. Je ziet op deze manier de verschillende kanten van een bepaald vraagstuk. De verschillende personages komen op zo’n ingenieuze manier bij elkaar. Je gaat perplex staan. Het gaat op een andere manier dan je zou denken.

Het is mooi hoe Norman op deze manier aandacht geeft aan thema’s, zoals mensensmokkel en mensenhandel. Je merkt dat Norman ervaring heeft door zijn werk bij de Koninklijke Marechaussee en daardoor voelen de situaties levensecht aan. Het is goed dat dit verhaal verteld wordt.

‘Gevangen in dilemma’s’ is een schrijvend verhaal en greep me eigenlijk vanaf de eerste pagina enorm aan. Het is een triest verhaal en soms werd ik misselijk van bepaalde gebeurtenissen. Na het dichtslaan was ik echt even stil. Het ging me niet in de koude kleren zitten, maar toch vond ik het een heel mooi verhaal.

Gevangen in dilemma’s is een bijzonder verhaal over heftige vraagstukken als mensenhandel en mensensmokkel. Norman Jansen brengt de heftige vraagstukken in zijn boek tot leven. Het grijpt je aan en laat je niet meer los.

Meer lezen van Norman Jansen?

Liefs,

Veronique

*Bedankt Futuro Uitgevers voor het boek!

Steun de lokale boekhandel en bestel je boek daar!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Gevangen in dilemma’s

Auteur: Norman Jansen
Uitgever: Futuro Uitgevers
ISBN ebook: 9789492939678 
ISBN paperback: 9789492939609 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge