Recensie: Grey – E.L. James

GreyIk vind de Vijftig Tinten-reeks een heerlijke boekenserie. Het is vermakelijk en leest lekker weg. Je hoeft er niet bij na te denken en soms is een boek vol liefde gewoon heerlijk. Voor mijn verjaardag kreeg ik het boek Grey van E.L. James. Dit boek stond op mijn verlanglijstje, omdat ik benieuwd was naar het verhaal van Christian.

Het verhaal

In Grey beleef je het boek Vijftig tinten grijs opnieuw. Je leest het verhaal vanuit het perspectief van Christian Grey. Je leert hem kennen door zijn gedachten, dromen en overpeinzingen.

Christian Grey is een man van totale controle. Zijn wereld is duidelijk, gedisciplineerd en leeg. Tot Anastasia Steele zijn kantoor binnen valt. Hij wil haar uit zijn hoofd zetten, maar dat mislukt. Hij krijgt gevoelens voor haar. Ana lijkt dwars door zijn afstandelijke houding te kijken, voorbij zijn successen en levensstijl. Ze kijkt recht in zijn gehavende ziel. Zal Ana hem kunnen verlossen van de gruwelijke jeugdherinneringen?

Mijn mening

De cover is intrigerend en het oog lijkt je aan te kijken. Grey is een boek waarvan ik het verhaal al kende. Vijftig tinten grijs las ik al vaker en het verhaal is bekend. Toch was ik benieuwd naar de kant van Christian. Het is een aanvulling op de boekenreeks en maakt de serie interessanter.

De schrijfstijl van E.L. James is goed en makkelijk te lezen. Je vliegt door het boek heen. Het verhaal loopt exact parallel aan het verhaal van Vijftig tinten grijs. Dit vind ik heel knap gedaan van de schrijfster. Door dit verhaal snap je Christian veel beter en begrijp je zijn manier van doen.

Grey is vermakelijk, maar het is ook de hele tijd hetzelfde. Soms ging dit een beetje vervelen en was ik er wel klaar mee.

Door Grey leer je Christian beter kennen…

Liefs,

Veronique

*Meer informatie over recensies is hier te vinden.
*Dit artikel bevat affliliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Dit boek kopen?
Boeken algemeen

2 Replies to “Recensie: Grey – E.L. James”

  1. Ik vind de boekenserie vijftig tinten slecht. Het is voorspelbaar veel van hetzelfde ( net als je al zegt in het laatste stukje van je recensie), de vertelstijl ik zeker vlot en je leest ze snel weg , maar zelfs dat vond ik zonde van mijn tijd. heb de drie vijftig tinten gelezen omdat ik vanwege de hype nieuwsgierig was maar achteraf zonde van mijn tijd geweest. Deze ga ik dan ook zeker niet lezen. Heb het idee dat ze deze nog even geschreven heeft om het succes nog even uit te melken.. Maar gelukkig is er voor elk boek een lezer….
    Conny Schelvis onlangs geplaatst…” Walt Disney, de man, de muis, de magie” Rein van WilligenMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge