Recensie: Grote dromen – Sarah Lark

Cover van Uitgeverij De Fontein

Als je fan bent van de boeken van Lucinda Riley dan is auteur Sarah Lark ook een aanrader. Ik mocht haar nieuwe boek Grote dromen lezen. Dit is het eerste deel in de serie ‘Het nieuwe land’. In mijn recensie lees je meer over dit boek en de serie. Lees je mee?

Het verhaal van Grote dromen

In dit eerste, los te lezen, boek in de ‘Het nieuwe land’-serie reis je met Nellie mee van België via Nederland en Duitsland naar het verre Nieuw-Zeeland, waar haar toekomst wacht…

België, 1912. Vrouwen mogen niet studeren voor dierenarts, maar dat is het enige dat Nellie ooit gewild heeft. Daarom sluiten zij en haar jeugdvriend Philipp De Groot, die de dierenartspraktijk van haar vader zal overnemen, een verstandshuwelijk: Nellie kan zo aan de slag als ‘assistent’, en Philipp kan zich wijden aan zijn echte liefde: muziek. Wanneer Philipp na de oorlog de kans krijgt om van muziek zijn beroep te maken, verdwijnt hij plotseling uit Nellies leven. Met haar collega Maria reist Nellie dan naar Duitsland, om een dierenartspraktijk op te zetten in Berlijn. Maar het verleden en de liefde halen haar snel in, en een nog verdere bestemming wacht…

Mijn mening

Sarah Lark kende ik van eerdere boeken en ik was daarom heel nieuwsgierig naar dit nieuwste boek. De cover is, zoals ik verwacht had, prachtig. De kleuren zijn warm en omarmen je als een deken. Het past bij de sfeer in het verhaal. ‘Grote dromen’ is een heerlijk wegdroomverhaal.

Het tempo van het verhaal is in het begin fijn, maar het stort daarna in. Het verhaal kabbelt dan een beetje voort. Tegen het einde keert het tempo terug door een onverwachte gebeurtenis. Je moet houden van dit grote tempoverschil. Door dit verschil miste ik soms iets van een sprankeltje. Het verhaal had me niet helemaal en ik legde het boek naar mijn gevoel te vaak weg. Ik denk dat het voor mij te langzaam was.

Sarah Lark heeft een fijne stijl. De personages zijn interessant. Het is 1912 en Nellie is lekker rebels voor haar tijd. Je krijgt al gauw bewondering en respect voor haar. Verder blijft ze een beetje vlak en krijg je geen hoogte van haar. Maria is een bijzonder personage en eigenlijk vond ik haar het leukste. Maria en Nellie zijn op een mooie manier met elkaar verbonden.

Ik vond het verhaal heel mooi en de historische gebeurtenissen spelen een mooie rol. Houd je van een rustige roman met oog voor de omgeving, historische gebeurtenissen en interessante personages? Dan is ‘Grote dromen’ een aanrader.

Grote dromen is een rustige roman met oog voor de omgeving, historische gebeurtenissen en interessante personages!

Meer van Sarah Lark?

Dit is het volgende deel in de serie ‘Het nieuwe land’. Bekijk het op Bol.com:

Benieuwd naar dit eerste of naar andere boeken? Koop de boeken via Bol.comBookspot of Bruna of steun de lokale boekhandel!

Niks missen van de Feelgoodboekenweek?

Abonneer je hieronder gratis Veronique’s Boekenhoekje en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Liefs,

Veronique

Bedankt Uitgeverij De Fontein voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Grote dromen

Auteur: Sarah Lark
Vertaling: Jolanda te Lindert
ISBN e-book: 9789026161247 
ISBN paperback: 9789026161230 

Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge